Bjelica: Pokazali smo dva lica!

Košarkaš Crvene zvezde Milko Bjelica kaže da je njegov tim pokazao dva lica u pobedi nad Makabijem 87:84.

Košarka 27.10.2017 | 08:45
Bjelica: Pokazali smo dva lica!
Bjelica dodaje da je recept za svaku narednu utakmicu igra iz drugog poluvremena kada je Zvezda sustigla, a onda i prestigla rezultatski deficit od 10 poena s poluvremena.

"Nije lako posle dva poraza igrati ovako tešku utakmicu, bili smo dosta umorni od putovanja. Ovoliko utakmica vezanih bez treninga, ipak je ovo mlada ekipa koja zahteva treniranje, ali opet bih čestitao momcima", rekao je Bjelica.

Krilni centar Zvezde je istakao da se igra njegove ekipe podigla nakon

"Izvanredna partija, pogotovo u drugom poluvremenu, dva različita lica smo pokazali. U prvom poluvremenu bez neke energije koja našu igru krasi. Srećom sabrali smo se na poluvremenu, krenuli jako u drugom, uhvatili priključak i zahvaliću navijačima, uz njihovu pomoć i trijumfovali na kraju".

Bjelica smatra da kriterijum suđenja nije bio ujednačen u prvom poluvremenu i da je njegova ekipa igrala opterećena faulovima.

"Mislim da kriterijum nije bio ujednačen u prvom poluvremenu, par puta sam video na semaforu da smo imali po četiri faula, za razliku od njih koji nisu imali nijedan. Ali dobro, kasnije u drugom poluvremenu se to izbalansiralo koliko toliko", kaže Bjelica.

I sam Bjelica je vrlo brzo sakupio tri lične greške zbog čega nije mnogo igrao u prvom delu. Jedna od situacija na koju ima primedbu desila se i na minut i deset sekundi do kraja treće deonice kada je podigao ruke pri šutu Tomasa i zaradio četvrti faul.

"Da i to je isto bila situacija gde je igrač odigrao prljavo, laktom, gde sam ja ustvari primio udarac i zaradio faul. Možda s moje strane naivno, mislim da sam odigrao korektno u tom trenutku, ali to je sastavni deo sporta", napomenuo je Bjelica koji je odigrao odličnu treću četvrtinu. Crveno-beli su tada i prestigli Makabi, a Bjelica je ubacio 13 poena.

"Zahvaliću mojim saigračima koji su me nalazili u tim situacijama za tri poena gde sam imao otvorene šuteve, to sam realizovao. Osetio sam da sam u ritmu, uzeo sam te šuteve i srećom je to ušlo. Pod košem su me udvajali na početku pa nisam mogao da razvijem svoju igru, ali smo u drugom poluvremenu napravili dobar spejsing i otvorili ih. I Pero i Tejlor i Laza su pritom odlično čitali njihovu odbranu", rekao je Bjelica.

Kada je pregledao snimke sa prethodnih mečeva, žali jer je Zvezda gubila na nekoliko lopti i veruje da je sve lako moglo da izgleda dosta drugačije.

"Kad se osvrnem na te utakmice mislim da smo lako mogli da zabeležimo sve pobede. Vidi se da je ekipa još uvek nova, da se nalazimo. Ova igra u drugom poluvremenu treba da bude naš recept, ne smemo da odstupamo od toga, 200% svaki igrač u svakom momentu da bismo našli formu", zaključuje Bjelica.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar