ЕЛ: Оли и Милутинов сјајни, Армани ''тукао'' Барсу!

Олимпијакос перфектан, Милутинов сјајан! Српски центар предводио Пирејце у убедљивој победи против Химкија.  Савршени Милутинов разбио Химки, Швед превише трошио. . . ! Олимпијакос наставио серију, сјајна партија нашег центра.  Армани повукао Барсу ка дну! Четврти узастопни пораз Каталонаца у свим такмичењима. . .  Коначно Армани! Барса се после плус 15 распала пред Тиодором! Прва победа Италијана!

Кошарка 26.10.2017 | 23:17
ЕЛ: Оли и Милутинов сјајни, Армани ''тукао'' Барсу!
Убедљива победа Олимпијакоса и сјајна ноћ Николе Милутинова!

Српски центар постигао је у тријумфу против Химкија 17 поена за Пирејце и то без промашаја - 8/8!

ОЛИМПИЈАКОС - ХИМКИ 92:75 (22:20, 27:20, 25:15, 18:20)

Уз Милутинова, најбољи играчи екипе Јаниса Сферопулоса били су Јоргос Принтезис (15 п), Холис Томпсон (12) и Јанис Стрелнијекс (10), а капитен и лидер екипе Василис Спанулис још је на "боловању" и опоравку од повреде.

У утакмици "преломљеној" у трећој четвртини, серијом домаћих 12:0 (за 65:47), највећи отпор грчком тиму пружили су Алексеј Швед са 23 поена и крилни центар Томас Робинсон са 19 поена и 11 скокова.

Српски "плеј" Стефан Марковић провео је на терену 29 минута у дресу гостију, али се није "уписао".

Пирејци су овим тријумфом остали један од два тима са стопроцентним учинком, уз Реал Мадрид. И једни и други имају скор 4-0.

Химки је, са друге стране, поразом изашао из "перфектног друштва" (3-1).

Четири од четри: Реал Мадрид и Олимпијкос! У том друштву више није Химки. У дуелу непоражених тимова у прва три кола, Олимпијакос је у Пиреју разбио Химки 92:75 и наставио трку са Реалом за лидерску позиције Евролиге.

Осим кратког периода у другој четвртини, Олимпијакос је водио током целог меча и држао све у свокјик рукама. А блистао је српски центар Никола Милутинов који је био нерешива енигма за Робинсона, Томаса и остале дугајлије Химкија. Милутинов је отворио меч са шест везаних поена без промашаја и показао да ће бити главно оружје Грка вечерас.

Ако би Химки спречио Милутинова да дође до лопте, отворио би се Јоргос Принтезис и опет је дувало испод коша гостију. А за то време се Алексеј Швед испуцавао и трошио лопте покушавајући да сам победи утакмицу. Међутим, тимска игра Олимпијакоса је поптуно поништила сјајног Руса. Када се Олимпијакос одлепио у трећој четвртини и стигао до недостижних 20 поена предности, све је било јасно.

Милутинов је је завршио меч са 17 поена и био је најефикаснији у победничком тиму. За два поена је шутирао перфектних 8/8, пенале 1/2, додао два скока и по једну украдену и блокаду. За само 21 минут на паркету. Принтезис је додао 15 поена.

Алексеј Швед је убацио 23 поена за Химки, али је „двојке“ шутирао 1/8, а тројке 4/9. Са линије пенала је био перфектан - 9/9. Али је потрошио превелики број шутева... Робинсон га је пратио са 19 поена и 11 скокова, док је Стефан Марковић меч завршио без поена уз шут из игре 0/5! ,3

Барселона је крајем прошле недеље допутовала у Београд са скором 1-0 у Евролиги и 4-0 у домаћем првенству.

Након што јој је Црвена звезда скинула ореол непобедивости, Барса је доживела још три пораза - од Естудијантеса, Жалгириса и у четвртак од Арманија.

Милански "манекени" славили су резултатом 78:74 (17:22, 22:17, 15:14, 24:21) и забележили прву победу у елитном такмичењу, после које су на табели изједначени са Каталонцима.

Иза њих се са по 0-3 налазе Ефес, који у петак дочекује ЦСКА и Басконија, која гостује Бамбергу.

У последњих пет минута ушло се са минималном предношћу Арманија (61:60), коју је онда из напада у напад увећавао Џордан Тиодор. Постигао је амерички плејмејкер девет поена заредом (70:64), а онда се на његове бравуре надовезао литвански центар Гудаитис.

Минут и по пре краја на семафору је писало 74:65 и на трибинама је већ почело славље, али се Барса за трен ока вратила тројкама Моермана и Рибаса - 74:71.

Имали су гости шансу да приђу на само "минус један", међутим, није прошла "али-уп" акција Рибаса и Ориоле и Армани је у преосталих 20 секунди "оверио" победу слободним бацањима.

После три пораза у којима су се добро држали против фаворита као што су ЦСКА, Фенербахче и Реале, напокон је и Армани из Милана стигао до прве победе у Евролиги. Манекени су на свом терену надокнадили минус од 15 поена разлике и савладали Барселону (78:74) која је сада и дефинитивно ушла у минус фазу јер јој је ово трећи узастопни пораз.

Гости су боље отворили меч, пуцали су из свих позиција и константно били у предности. Код Милана је мало тога функционисало у нападу, а поготово су били безопасни у рекету где је доминирао Серафан. У другој четвртини је Барса додала гас, а ветеран Хуан КарлосНаваро је за мање од четиури минута направио серију од 8:0 и Барселона је дошла на плус15. Изгледало је да се Армани распада...

Међутим, домаћи су заиграли бољу одбрану, Тиодор и Тарчевски су порорадили у нападу и домаћи тим је до одласка на полувреме истопио предност Барселоне. Каталонци су нервозно ушли у друго полувреме. Наваро је стао, а на видику није било другог расположеног играча који ће повући тим. Тиодор је играо све боље, а придружио му сеМантас Калнијетис који је сјајним улазим под кош растурио одбрану Барсе и Манекени су у последњи квартал ушли у са поеном предности. А за то време, тренер Сито Алонсо је држао 1.000.000 евра плаћено појачање Пјера Ориолу на клупи?!

Сјајни Калнијетис је наставио да мучи Каталонце и довео је Армани на предност од пет поена разлике. невероватно, али Алонсо је Ориолу увео у игру тек четири минута пре краја меча. Невероватни Тиодор је везао чак девет поена и преузео улогу Барсиног џелата.Рибас је минут пре краја вратио Барси наду, али од Тиодора није било одбране и Манекени су у пенал завршници оверили победу. 

Јунак победе Тиодор је меч завршио са 19 поена (8/16 за два), пет скокова и седам асистенција, Калнијетис је додао 14 поена, а наш Влада Мицов је убацио шест уз шут из игре 2/9 и пет скокова. Ертел са 16 и Наваро са 15 поена су били најефкаснији у Барси. 

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 4. КОЛА:

Црвена звезда мтс - Макаби 87:84

Жалгирис - Реал 66:87

Олимпијакос - Химки 92:75

Армани - Барселона 78:74

у петак

Ефес - ЦСКА 18.45
Бамберг - Басконија 20.00
Панатинаикос - Фенербахче 20.30
Валенсија - Уникс 21.00

ТАБЕЛА: Реал 4-0, Олимпијакос 4-0, Химки 3-1, Валенсија 2-1, ЦСКА 2-1, Фенербахче 2-1, Макаби 2-2, Звезда 2-2, Жалгирис 2-2, Уникаха 1-2, Бамберг 1-2, ПАО 1-2, Барселона 1-3, Армани 1-3, Ефес 0-3, Басконија 0-3.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар