EL: Oli i Milutinov sjajni, Armani ''tukao'' Barsu!

Olimpijakos perfektan, Milutinov sjajan! Srpski centar predvodio Pirejce u ubedljivoj pobedi protiv Himkija.  Savršeni Milutinov razbio Himki, Šved previše trošio. . . ! Olimpijakos nastavio seriju, sjajna partija našeg centra.  Armani povukao Barsu ka dnu! Četvrti uzastopni poraz Katalonaca u svim takmičenjima. . .  Konačno Armani! Barsa se posle plus 15 raspala pred Tiodorom! Prva pobeda Italijana!

Košarka 26.10.2017 | 23:17
EL: Oli i Milutinov sjajni, Armani ''tukao'' Barsu!
Ubedljiva pobeda Olimpijakosa i sjajna noć Nikole Milutinova!

Srpski centar postigao je u trijumfu protiv Himkija 17 poena za Pirejce i to bez promašaja - 8/8!

OLIMPIJAKOS - HIMKI 92:75 (22:20, 27:20, 25:15, 18:20)

Uz Milutinova, najbolji igrači ekipe Janisa Sferopulosa bili su Jorgos Printezis (15 p), Holis Tompson (12) i Janis Strelnijeks (10), a kapiten i lider ekipe Vasilis Spanulis još je na "bolovanju" i oporavku od povrede.

U utakmici "prelomljenoj" u trećoj četvrtini, serijom domaćih 12:0 (za 65:47), najveći otpor grčkom timu pružili su Aleksej Šved sa 23 poena i krilni centar Tomas Robinson sa 19 poena i 11 skokova.

Srpski "plej" Stefan Marković proveo je na terenu 29 minuta u dresu gostiju, ali se nije "upisao".

Pirejci su ovim trijumfom ostali jedan od dva tima sa stoprocentnim učinkom, uz Real Madrid. I jedni i drugi imaju skor 4-0.

Himki je, sa druge strane, porazom izašao iz "perfektnog društva" (3-1).

Četiri od četri: Real Madrid i Olimpijkos! U tom društvu više nije Himki. U duelu neporaženih timova u prva tri kola, Olimpijakos je u Pireju razbio Himki 92:75 i nastavio trku sa Realom za lidersku pozicije Evrolige.

Osim kratkog perioda u drugoj četvrtini, Olimpijakos je vodio tokom celog meča i držao sve u svokjik rukama. A blistao je srpski centar Nikola Milutinov koji je bio nerešiva enigma za Robinsona, Tomasa i ostale dugajlije Himkija. Milutinov je otvorio meč sa šest vezanih poena bez promašaja i pokazao da će biti glavno oružje Grka večeras.

Ako bi Himki sprečio Milutinova da dođe do lopte, otvorio bi se Jorgos Printezis i opet je duvalo ispod koša gostiju. A za to vreme se Aleksej Šved ispucavao i trošio lopte pokušavajući da sam pobedi utakmicu. Međutim, timska igra Olimpijakosa je poptuno poništila sjajnog Rusa. Kada se Olimpijakos odlepio u trećoj četvrtini i stigao do nedostižnih 20 poena prednosti, sve je bilo jasno.

Milutinov je je završio meč sa 17 poena i bio je najefikasniji u pobedničkom timu. Za dva poena je šutirao perfektnih 8/8, penale 1/2, dodao dva skoka i po jednu ukradenu i blokadu. Za samo 21 minut na parketu. Printezis je dodao 15 poena.

Aleksej Šved je ubacio 23 poena za Himki, ali je „dvojke“ šutirao 1/8, a trojke 4/9. Sa linije penala je bio perfektan - 9/9. Ali je potrošio preveliki broj šuteva... Robinson ga je pratio sa 19 poena i 11 skokova, dok je Stefan Marković meč završio bez poena uz šut iz igre 0/5! ,3

Barselona je krajem prošle nedelje doputovala u Beograd sa skorom 1-0 u Evroligi i 4-0 u domaćem prvenstvu.

Nakon što joj je Crvena zvezda skinula oreol nepobedivosti, Barsa je doživela još tri poraza - od Estudijantesa, Žalgirisa i u četvrtak od Armanija.

Milanski "manekeni" slavili su rezultatom 78:74 (17:22, 22:17, 15:14, 24:21) i zabeležili prvu pobedu u elitnom takmičenju, posle koje su na tabeli izjednačeni sa Kataloncima.

Iza njih se sa po 0-3 nalaze Efes, koji u petak dočekuje CSKA i Baskonija, koja gostuje Bambergu.

U poslednjih pet minuta ušlo se sa minimalnom prednošću Armanija (61:60), koju je onda iz napada u napad uvećavao Džordan Tiodor. Postigao je američki plejmejker devet poena zaredom (70:64), a onda se na njegove bravure nadovezao litvanski centar Gudaitis.

Minut i po pre kraja na semaforu je pisalo 74:65 i na tribinama je već počelo slavlje, ali se Barsa za tren oka vratila trojkama Moermana i Ribasa - 74:71.

Imali su gosti šansu da priđu na samo "minus jedan", međutim, nije prošla "ali-up" akcija Ribasa i Oriole i Armani je u preostalih 20 sekundi "overio" pobedu slobodnim bacanjima.

Posle tri poraza u kojima su se dobro držali protiv favorita kao što su CSKA, Fenerbahče i Reale, napokon je i Armani iz Milana stigao do prve pobede u Evroligi. Manekeni su na svom terenu nadoknadili minus od 15 poena razlike i savladali Barselonu (78:74) koja je sada i definitivno ušla u minus fazu jer joj je ovo treći uzastopni poraz.

Gosti su bolje otvorili meč, pucali su iz svih pozicija i konstantno bili u prednosti. Kod Milana je malo toga funkcionisalo u napadu, a pogotovo su bili bezopasni u reketu gde je dominirao Serafan. U drugoj četvrtini je Barsa dodala gas, a veteran Huan KarlosNavaro je za manje od četiuri minuta napravio seriju od 8:0 i Barselona je došla na plus15. Izgledalo je da se Armani raspada...

Međutim, domaći su zaigrali bolju odbranu, Tiodor i Tarčevski su pororadili u napadu i domaći tim je do odlaska na poluvreme istopio prednost Barselone. Katalonci su nervozno ušli u drugo poluvreme. Navaro je stao, a na vidiku nije bilo drugog raspoloženog igrača koji će povući tim. Tiodor je igrao sve bolje, a pridružio mu seMantas Kalnijetis koji je sjajnim ulazim pod koš rasturio odbranu Barse i Manekeni su u poslednji kvartal ušli u sa poenom prednosti. A za to vreme, trener Sito Alonso je držao 1.000.000 evra plaćeno pojačanje Pjera Oriolu na klupi?!

Sjajni Kalnijetis je nastavio da muči Katalonce i doveo je Armani na prednost od pet poena razlike. neverovatno, ali Alonso je Oriolu uveo u igru tek četiri minuta pre kraja meča. Neverovatni Tiodor je vezao čak devet poena i preuzeo ulogu Barsinog dželata.Ribas je minut pre kraja vratio Barsi nadu, ali od Tiodora nije bilo odbrane i Manekeni su u penal završnici overili pobedu. 

Junak pobede Tiodor je meč završio sa 19 poena (8/16 za dva), pet skokova i sedam asistencija, Kalnijetis je dodao 14 poena, a naš Vlada Micov je ubacio šest uz šut iz igre 2/9 i pet skokova. Ertel sa 16 i Navaro sa 15 poena su bili najefkasniji u Barsi. 

REZULTATI I PAROVI 4. KOLA:

Crvena zvezda mts - Makabi 87:84

Žalgiris - Real 66:87

Olimpijakos - Himki 92:75

Armani - Barselona 78:74

u petak

Efes - CSKA 18.45
Bamberg - Baskonija 20.00
Panatinaikos - Fenerbahče 20.30
Valensija - Uniks 21.00

TABELA: Real 4-0, Olimpijakos 4-0, Himki 3-1, Valensija 2-1, CSKA 2-1, Fenerbahče 2-1, Makabi 2-2, Zvezda 2-2, Žalgiris 2-2, Unikaha 1-2, Bamberg 1-2, PAO 1-2, Barselona 1-3, Armani 1-3, Efes 0-3, Baskonija 0-3.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar