Анализа: Идеја за спас овдашњег фудбала...

Мега лига са Звездом и Партизаном, други ранг са Вошом и Радничким! Од ТВ права 200. 000. 000 евра! Ипак, у другом рангу такмичења је планирано да као представник самопрокламоване државе Косово учествује и Приштина, што је аутоматски неприхватљиво за српске клубове.

Фудбал 29.10.2017 | 23:00
Анализа: Идеја за спас овдашњег фудбала...
Из Бугарске стиже идеја за спас фудбала на овим просторима, али иза ње још увек није стао ниједан фудбалски Савез, нити су обавештени ФИФА и УЕФА, па остаје да се види да ли ће се нешто променити у наредном периоду. У питању су два ранга такмичења, Мега лига 1 и Мега лига 2, у којима би учествовали клубови из Бугарске, Србије, Босне и Херцеговина, Словеније, Хрватске, Грчке, Македоније, Албаније, Кипра, Молдавије, Израела, Азербејџана, Грузије, Јерменије, али и један из самопрокламоване државе Косово, што је аутоматски неприхватљиво за тимове из наше земље.

Прву групу или први ранг такмичења чинило би 20 тимова, а у њој би се налазили и Црвена звезда и Партизан. Највише представника би имали Румуни, три у првој (Стеауа, Динамо Букурешт и Универзитатеа Крајова), односно четири у другој (Рапид, Петролул, Универзитатеа Клуж и Клуж). Други ранг такмичења би бројао 22 тима и у њему би од српских тимова играли Војводина и Раднички из Ниша.

Из првог ранга такмичења би на крају испала три последњепласирана тима, које би заменила прва три из другог ранга, док би њих пет остало без учешћа и у њему би учествовало пет нових тимова.

Идеја је да се ово такмичење игра паралелно са националним, а оно што је најпримамљивије од свега, јесте то да би ТВ права наводно износила око 200.000.000 евра, а све у циљу побољшања стања фудбала у наведеним земљама.

Ипак, у овом тренутку се још увек ради само о идеји, која није званично коментарисана ни од једне званичне федерације, нити клуба. Навијачи Црвене звезде још раније су изрекли свој став да су против било каквих регионалних лига, а чињеница да би у њој учестовала Приштина, која је једина поменута у другој групи, сасвим сигурно би значила негативан одговор од стране свих српских клубова и Савеза.

МЕГА ЛИГА 1

Стеауа (ФЦСБ) (Румунија)
Динамо Букуреш (Румунија)
Универзитатеа (Румунија)
Олимпијакос (Грчка)
Панатинаикос (Грчка)
Макаби Тел Авив (Израел)
Макаби Хаифа (Израел)
Црвена звезда (Србија)
Партизан (Србија)
Левски (Бугарска)
ЦСКА Софија (Бугарска)
Динамо Загреб (Хрватска)
Хајдук Сплит (Хрватска)
Сарајево (БиХ)
Жељезничар (БиХ)
Олимпија (Словенија)
Марибор (Словенија)
АПОЕЛ (Кипар)
Омонија (Кипар)
Вардар (Македонија)

МЕГА ЛИГА 2

Рапид Букурешт (Румунија)
Петролул (Румунија)
Универзитатеа Клуж (Румунија)
Клуж (Румунија)
ПАОК (Грчка)
АЕК (Грчка)
Хапоел Тел Авив (Израел)
Беитар Јерусалим (Израел)
Војводина (Србија)
Раднички Ниш (Србија)
Ботев Пловдив (Бугарска)
* Бугарски тим 4 (Бугарска)
Ријека (Хрватска)
Нефчи (Азербејџан)
* Азербејџански тим 2 (Азербејџан)
Тирана (Албанија)
* Албански тим 2 (Албанија)
Динамо Тбилиси (Грузија)
Арарат (Јерменија)
Зимбру (Молдавија)
Приштина (Косово)
Будућност (Црна Гора)

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар