Анализа и најава - ''Јадрански класик'': Партизан у Загребу!

Оптимизам у редовима Партизана пред гостовање Цибони у Загребу у АБА лиги. Самјуелс дебитује. . .

Кошарка 26.10.2017 | 22:15
Анализа и најава - ''Јадрански класик'': Партизан у Загребу!
Љубитељи кошарке у петак ће моћи да уживају у регионалном "класику", у којем ће снаге одмерити бивши прваци Европе Партизан и Цибона.

"Вукови" са Тушканца, предвођени легендарним Драженом Петровићем, са две узастопне еверопске титуле, обележили су игру под обручима на Старом континенту средином осамдесетих година. Партизан је покорио Европу почетком деведесетих.

За то време "парни ваљак" и "цибоси" водили су многе антологијске битке у Хали и Дому спортова за превласт у некада једној од најјачих лига Европе.

Највећи асови европске и светске кошарке стасавали су у тим дуелима...

Тих година створен је велики ривалитет између два клуба и он је, пре свега захваљујући регионалној лиги, потрајао до данашњег дана.



За навијаче два клуба дуели са Цибоном, односно Партизаном увек су били нешто посебно, више од игре. Чак и данас, када великани из Београда и Загреба грцају у проблемима и покушавају да ухвате корак са градским ривалима Црвеном звездом и Цедевитом на стази успеха, привалчи велику пажњу љубитеља кошарке у Србији и Хрватској.

Партизан, осокољен последњим победама у АБА лиги и Еврокупу, долази на мегдан старом ривалу, коме су тријумфи против МЗТ-а у Скопљу и пре свега Цедевите уливили велику количину самопуздања.

"Цибона има неколицину искусних играча који знају да буду јако опасни. Играју веома течно у нападу, добро се крећу и ми ћемо морати много да се трудимо да то неутралишемо", добро зна тренер црно-белих Мирослава Николић шта их очекује у главном граду Хрватске.



За њега постоји само један рецепт за успех.

"У последњих пар утакмица смо показали напредак, али то неће ништа значити ако сутра не будемо на свом максимуму", истакао је стратег "парног ваљка".

Ко у петак буде бољи издвојиће се на врху. Оба тима налазе се у групи клубова са скором 3-2, а само је подгоричка Будућност на 4-1.



Центар црно-белих Ђоко Шалић верује да ће Партизан "побећи" Цибони. 

"Дуели Цибоне и Партизана су кроз историју увек били интересантни и тешки, убеђен сам да ће тако бити и сутра. Они су у доброј форми, ми у последње време играмо боље, али ћемо у Загребу морати да будемо још бољи. Играли смо у Бару против њих, али ово сада је нешто сасвим друго и биће нам далеко теже", рекао је Шалић. 

Пут Загреба кренуо је Самардо Самјуелс, последње појачање "парног ваљка". У Београду је због лакше повреде остао Александар Аранитовић. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар