Analiza i najava - ''Jadranski klasik'': Partizan u Zagrebu!

Optimizam u redovima Partizana pred gostovanje Ciboni u Zagrebu u ABA ligi. Samjuels debituje. . .

Košarka 26.10.2017 | 22:15
Analiza i najava - ''Jadranski klasik'': Partizan u Zagrebu!
Ljubitelji košarke u petak će moći da uživaju u regionalnom "klasiku", u kojem će snage odmeriti bivši prvaci Evrope Partizan i Cibona.

"Vukovi" sa Tuškanca, predvođeni legendarnim Draženom Petrovićem, sa dve uzastopne everopske titule, obeležili su igru pod obručima na Starom kontinentu sredinom osamdesetih godina. Partizan je pokorio Evropu početkom devedesetih.

Za to vreme "parni valjak" i "cibosi" vodili su mnoge antologijske bitke u Hali i Domu sportova za prevlast u nekada jednoj od najjačih liga Evrope.

Najveći asovi evropske i svetske košarke stasavali su u tim duelima...

Tih godina stvoren je veliki rivalitet između dva kluba i on je, pre svega zahvaljujući regionalnoj ligi, potrajao do današnjeg dana.



Za navijače dva kluba dueli sa Cibonom, odnosno Partizanom uvek su bili nešto posebno, više od igre. Čak i danas, kada velikani iz Beograda i Zagreba grcaju u problemima i pokušavaju da uhvate korak sa gradskim rivalima Crvenom zvezdom i Cedevitom na stazi uspeha, privalči veliku pažnju ljubitelja košarke u Srbiji i Hrvatskoj.

Partizan, osokoljen poslednjim pobedama u ABA ligi i Evrokupu, dolazi na megdan starom rivalu, kome su trijumfi protiv MZT-a u Skoplju i pre svega Cedevite ulivili veliku količinu samopuzdanja.

"Cibona ima nekolicinu iskusnih igrača koji znaju da budu jako opasni. Igraju veoma tečno u napadu, dobro se kreću i mi ćemo morati mnogo da se trudimo da to neutrališemo", dobro zna trener crno-belih Miroslava Nikolić šta ih očekuje u glavnom gradu Hrvatske.



Za njega postoji samo jedan recept za uspeh.

"U poslednjih par utakmica smo pokazali napredak, ali to neće ništa značiti ako sutra ne budemo na svom maksimumu", istakao je strateg "parnog valjka".

Ko u petak bude bolji izdvojiće se na vrhu. Oba tima nalaze se u grupi klubova sa skorom 3-2, a samo je podgorička Budućnost na 4-1.



Centar crno-belih Đoko Šalić veruje da će Partizan "pobeći" Ciboni. 

"Dueli Cibone i Partizana su kroz istoriju uvek bili interesantni i teški, ubeđen sam da će tako biti i sutra. Oni su u dobroj formi, mi u poslednje vreme igramo bolje, ali ćemo u Zagrebu morati da budemo još bolji. Igrali smo u Baru protiv njih, ali ovo sada je nešto sasvim drugo i biće nam daleko teže", rekao je Šalić. 

Put Zagreba krenuo je Samardo Samjuels, poslednje pojačanje "parnog valjka". U Beogradu je zbog lakše povrede ostao Aleksandar Aranitović. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar