Важне ''лекције'' о љубави и везама

Ево шта научимо током година заљубљивања, одљубљивања, у потрази за својом сродном душом.

Забава 26.10.2017 | 19:56
Важне ''лекције'' о љубави и везама
Да вам мало олакшамо ствари, ево чему нас научи искуство. Можда вас поштедимо неких "лекција" које бисте морали сами да осјетите и одболујете.

ОК је да просто више не желите да будете у вези са неким

Ово наизглед дјелује сасвим једноставно, али у реалности, чињеница да више не желите да будете са неким може понекад да изазове грижу савјести и осећај кривице, нарочито ако нам партнер није учинио ништа нажао.

Али, прије него што доспијете на колосјек преиспитивања ('па није ме преварила', 'ипак је добар и љубазан'), жељели бисмо само да вас подсјетимо да вам није потребно "оправдање" да бисте прекинули везу. Довољно је само да осјетите да више не желите да будете у вези са том особом.

Велика је ствар кад имате некога ко вјерује у вас

Понекад, веза са особом која има приступ животу потпуно другачији од нашег може да буде просвјетљујуће искуство. Десило вам се то некад? Да онај ко вас воли истински вјерује да нема тога што ви не можете да постигнете, само ако пожелите да то постигнете?

Тај осјећај не може да се мјери ни са чим другим. И такве везе мијењају нас, набоље, чак и ако се не заврше срећно.

Људи понекад говоре ствари које не мисле заиста

Не ради се ту увек чак ни о лошим намјерама, понекад, особа са којом смо у вези даће све од себе да нас импресионира по сваку цијену. Шта би требало да радите?

Немојте увек вјеровати ријечима, вјерујте само нечијим дјелима. Дивно је ако вам неко говори да сте му све на свијету, али ако се не понаша према вама као да сте му све на свијету, имате пуно право да будете сумњичави.

Важно је да будете оно што јесте

Понекад, на почетку нове везе, имамо потребу да се допаднемо особи за коју смо заинтересовани, по сваку цијену. Али, граница на којој би требало да се зауставите је - оно што јесте. Јер, ви сте такви какви сте, и заслужујете да вас неко воли баш такве. А ако се претварате... па, можете се претварати, чак врло успјешно, неко вријеме, али не све вријеме.

Кад дође тренутак да маске спадну, велико разочарење је неминовно. Немојте се доводити у такву ситуацију.

Године су само број

Велика разлика у годинама не мора да значи ништа, ако се слажете по свим важним питањима.

Зато немојте отписати некога ко вам се допао и са киме имате много тога заједничког само зато што се испоставило да је та особа нешто млађа/старија од вас.

Не можете промијенити некога, без обзира на то колико се трудите

Ево питања које ће вас можда натјерати да се замислите: Да ли је особа са којом сте сад у вези особа са којом бисте, управо таквом каква је сад, могли да будете у вези и за пет година?

Немојте никад своје вријеме, љубав и драгоцјену енергију и добру вољу траћити на идеју о томе како ћете баш ви промијенити њега или њу, и онда ћете моћи да будете заувијек срећни заједно.

Људи се мијењају врло тешко, и врло ријетко, а увијек и једино онда када сами пожеле да се промијене. То увијек имајте у виду.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар