Ко је крив за кризу Парламента БиХ?

Сједница Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ прекинута је иза поноћи због недостатка кворума, а наставак сједнице је неизвјестан.

Босна и Херцеговина 26.10.2017 | 19:41
Ко је крив за кризу Парламента БиХ?
Одавно је познато да парламентарна већина на нивоу БиХ не постоји, али су синоћ први пут у историји БХ парламента рад опструисали посланици из Федерације БиХ. Након једне од многобројних пауза, у салу се нису вратили посланици СДП-а, СББ-а, ДФ-а и Независног блока, након чега су сједницу напустили и посланици СНСД-а.

Сједница ће бити настављена када се стекну услови, речено је након прекида, али нико не зна када ће то бити. На дневном реду остало је неколико тачака за разматрање, те гласање о свим тачкама.

Замјеник предсједавајућег Представничког вијећа Младен Босић сматра да би због новонастале ситуације последице могла да претрпи и Република Српска, јер због прекида сједнице није дошло до давања сагласности за ратификацију Уговора о финасирању између Европске инвестиционе банке и Ауто-путева Републике Српске за изградњу ауто-пута Бањалука-Добој.

„Сада ће вјероватно СНСД поново да нас оптужи зато што немају новца од кредита. Међутим, они су последњи напустили сједницу и срушили кворум. Предпостављам да ће сада кукати како нема инвестиција и за то окривити институције БиХ. Ако они сматрају да заједничке институције БиХ не треба да постоје, могу рачунати на нас'', поручује Босић.

И посланик НДП-а Момчило Новаковић има сличну поруку.

„Желим јасно да поручим да ја, али ни било ко из Савјета за промјене нећемо бранити институције БиХ од Фахрудина Радончића, од СДП-а, ДФ-а или СДА. Уколико желе да руше институције БиХ имаће у нама савезника.''

На дневном реду прекинуте сједнице остала је и расправа о раду министра Игора Црнатка, односно његовом, како је речено, ометању НАТО пута БиХ.

Из ПДП-а данас поручују да министар Црнадак посао ради одговорно у интересу земље коју представља.

„То што поједини посланици из Федерације желе да своје политичке ставове прикажу као општеприхваћене ставове БиХ, као што је чланство у НАТО, то је њихов проблем. Сви знамо да око НАТО-а у БиХ нема сагласности'', каже члан Предсједништва ПДП-а Диана Челкић и додаје да је не чуди залагање политичких партија из Федерације за чланство БиХ у НАТО, али не може да разумију зашто се тој причи прикључио и СНСД.



БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ОНИ РАСТУРАЈУ

26.10.2017 18:23

БОСЊАЦИ СРБИ ХРВАТИ И ТАМО НЕКЕ ПАРТИЈЕ,АЛИ НЕК ЗНАЈУ СЈЕКУ ГРАНУ НА КОЈОЈ ЗИВЕ БИХ НЕЦЕ МОЦИ РАСТУРИТИ И СТВОРИТИ ТОРОВЕ ЗА СТОКУ ВАЉДА У ОВОЈ ЗЕМЉИ ИМА ЈОС НОРМАЛНИХ ПОЛИТИЦАРА И ГРАДЗАНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

26.10.2017 18:38

Док вецина постеног народа једва крпи крај са крајем ови квази политицари са платама од неколико хиљада марака напустају сједнице и не зеле да раде , стидите се и бога и народа , без обзира на име и вјеру јер имате заједницко име које је боље овде не споменути

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Миле

26.10.2017 18:56

Човјек је највечи Хајван,мој Миле сит се гладном невјерује

Name

МИРОЉУБ

26.10.2017 18:52

ПА КОБИ БИО ДРУГИ ВЕЦ ДОДИК

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крив

27.10.2017 05:33

Бозе је ли СДС или ПДП уопште крив за било шта? Каква ли је њихова улога, статисти у кукурузу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

27.10.2017 05:59

Немој њих они су опозиција. Ово тамо што су у Сарајеву се не пика.

Name

Народ

27.10.2017 09:28

Народ растури. Народ и бира овакве.

ОДГОВОРИТЕ