Ko je kriv za krizu Parlamenta BiH?

Sjednica Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je iza ponoći zbog nedostatka kvoruma, a nastavak sjednice je neizvjestan.

Bosna i Hercegovina 26.10.2017 | 19:41
Ko je kriv za krizu Parlamenta BiH?
Odavno je poznato da parlamentarna većina na nivou BiH ne postoji, ali su sinoć prvi put u istoriji BH parlamenta rad opstruisali poslanici iz Federacije BiH. Nakon jedne od mnogobrojnih pauza, u salu se nisu vratili poslanici SDP-a, SBB-a, DF-a i Nezavisnog bloka, nakon čega su sjednicu napustili i poslanici SNSD-a.

Sjednica će biti nastavljena kada se steknu uslovi, rečeno je nakon prekida, ali niko ne zna kada će to biti. Na dnevnom redu ostalo je nekoliko tačaka za razmatranje, te glasanje o svim tačkama.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog vijeća Mladen Bosić smatra da bi zbog novonastale situacije posledice mogla da pretrpi i Republika Srpska, jer zbog prekida sjednice nije došlo do davanja saglasnosti za ratifikaciju Ugovora o finasiranju između Evropske investicione banke i Auto-puteva Republike Srpske za izgradnju auto-puta Banjaluka-Doboj.

„Sada će vjerovatno SNSD ponovo da nas optuži zato što nemaju novca od kredita. Međutim, oni su poslednji napustili sjednicu i srušili kvorum. Predpostavljam da će sada kukati kako nema investicija i za to okriviti institucije BiH. Ako oni smatraju da zajedničke institucije BiH ne treba da postoje, mogu računati na nas'', poručuje Bosić.

I poslanik NDP-a Momčilo Novaković ima sličnu poruku.

„Želim jasno da poručim da ja, ali ni bilo ko iz Savjeta za promjene nećemo braniti institucije BiH od Fahrudina Radončića, od SDP-a, DF-a ili SDA. Ukoliko žele da ruše institucije BiH imaće u nama saveznika.''

Na dnevnom redu prekinute sjednice ostala je i rasprava o radu ministra Igora Crnatka, odnosno njegovom, kako je rečeno, ometanju NATO puta BiH.

Iz PDP-a danas poručuju da ministar Crnadak posao radi odgovorno u interesu zemlje koju predstavlja.

„To što pojedini poslanici iz Federacije žele da svoje političke stavove prikažu kao opšteprihvaćene stavove BiH, kao što je članstvo u NATO, to je njihov problem. Svi znamo da oko NATO-a u BiH nema saglasnosti'', kaže član Predsjedništva PDP-a Diana Čelkić i dodaje da je ne čudi zalaganje političkih partija iz Federacije za članstvo BiH u NATO, ali ne može da razumiju zašto se toj priči priključio i SNSD.



BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ONI RASTURAJU

26.10.2017 18:23

BOSNJACI SRBI HRVATI I TAMO NEKE PARTIJE,ALI NEK ZNAJU SJEKU GRANU NA KOJOJ ZIVE BIH NECE MOCI RASTURITI I STVORITI TOROVE ZA STOKU VALJDA U OVOJ ZEMLJI IMA JOS NORMALNIH POLITICARA I GRADZANA

ODGOVORITE
Name

Mile

26.10.2017 18:38

Dok vecina postenog naroda jedva krpi kraj sa krajem ovi kvazi politicari sa platama od nekoliko hiljada maraka napustaju sjednice i ne zele da rade , stidite se i boga i naroda , bez obzira na ime i vjeru jer imate zajednicko ime koje je bolje ovde ne spomenuti

ODGOVORITE
Name

Re Mile

26.10.2017 18:56

Čovjek je največi Hajvan,moj Mile sit se gladnom nevjeruje

Name

MIROLJUB

26.10.2017 18:52

PA KOBI BIO DRUGI VEC DODIK

ODGOVORITE
Name

Kriv

27.10.2017 05:33

Boze je li SDS ili PDP uopšte kriv za bilo šta? Kakva li je njihova uloga, statisti u kukuruzu?

ODGOVORITE
Name

Па

27.10.2017 05:59

Немој њих они су опозиција. Ово тамо што су у Сарајеву се не пика.

Name

Narod

27.10.2017 09:28

Narod rasturi. Narod i bira ovakve.

ODGOVORITE