Савршен спој: Пуел нови тренер Лестера!

Уговор на три године.

Фудбал 27.10.2017 | 10:15
Савршен спој: Пуел нови тренер Лестера!
Драма Крега Шекспира завршена је са несрећним крајем - као што увек и бива у тренерској професији - а сада ће нешто срећније странице покушати да испише Клод Пуел. Управа Лестера именовала је 52-годишњег тренера на место новог шефа струке и са бившим кормиларом Монака, Лила, Лиона, Нице и Саутемптона потписала уговор до јуна 2020. године.

Потпредседник Ајават Сриваданапраба кратко је рекао да су Лестер и Пуел “савршен спој”.

Управа клуба је иначе имала неколико кандидаа, док је екипу у међувремену проводиоМајкл Еплтон. Пуел ће деби имати у недељном мечу са Евертоном, који је баш сада без шефа струке.

Пуелов претходни ангажман у Саутемптону окончан је сменом, иако су Свеци сезону завршили на сасвим солидном осмом месту, али су у Лиги Европе испали у групној фази пошто су били пласирани испод прашке Спарте и Хапоел Бер Шеве. Замерало му се и што му екипа игра превише дефанзиван фудбал. Сам Пуел је француским медијима рекао да је отпуштен не само из спортских разлога.

Челнике Лестера је пак импресионирао идејама током разговора за посао. Сада само остаје да се види да ли ће имати резултате какви су га прославили још док је радио у Француској. Тамо је са Монаком био првак 2000, проглашен је за најбољег тренера 2005. када је Лион довео до другог места на табели. Важи за човека који уме са младима, тренера “градитеља”. Међутим, у Лиону је стекао и имиџ човека који баш и не зна са људима, иако је са Олимпиком 2010. играо полуфинале Лиге шампиона.

Вратио се на велику сцену када је од Нице направио један од најатрактивнијих тимова за гледање.

Сада ће му циљ бити да сачува прволигашки статус.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар