Savršen spoj: Puel novi trener Lestera!

Ugovor na tri godine.

Fudbal 27.10.2017 | 10:15
Savršen spoj: Puel novi trener Lestera!
Drama Krega Šekspira završena je sa nesrećnim krajem - kao što uvek i biva u trenerskoj profesiji - a sada će nešto srećnije stranice pokušati da ispiše Klod Puel. Uprava Lestera imenovala je 52-godišnjeg trenera na mesto novog šefa struke i sa bivšim kormilarom Monaka, Lila, Liona, Nice i Sautemptona potpisala ugovor do juna 2020. godine.

Potpredsednik Ajavat Srivadanapraba kratko je rekao da su Lester i Puel “savršen spoj”.

Uprava kluba je inače imala nekoliko kandidaa, dok je ekipu u međuvremenu provodioMajkl Eplton. Puel će debi imati u nedeljnom meču sa Evertonom, koji je baš sada bez šefa struke.

Puelov prethodni angažman u Sautemptonu okončan je smenom, iako su Sveci sezonu završili na sasvim solidnom osmom mestu, ali su u Ligi Evrope ispali u grupnoj fazi pošto su bili plasirani ispod praške Sparte i Hapoel Ber Ševe. Zameralo mu se i što mu ekipa igra previše defanzivan fudbal. Sam Puel je francuskim medijima rekao da je otpušten ne samo iz sportskih razloga.

Čelnike Lestera je pak impresionirao idejama tokom razgovora za posao. Sada samo ostaje da se vidi da li će imati rezultate kakvi su ga proslavili još dok je radio u Francuskoj. Tamo je sa Monakom bio prvak 2000, proglašen je za najboljeg trenera 2005. kada je Lion doveo do drugog mesta na tabeli. Važi za čoveka koji ume sa mladima, trenera “graditelja”. Međutim, u Lionu je stekao i imidž čoveka koji baš i ne zna sa ljudima, iako je sa Olimpikom 2010. igrao polufinale Lige šampiona.

Vratio se na veliku scenu kada je od Nice napravio jedan od najatraktivnijih timova za gledanje.

Sada će mu cilj biti da sačuva prvoligaški status.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar