Сингапур: Вилијамс у полуфиналу, Мугуруса испала!

Венус Вилијамс пласирала се у полуфинале Завршног турнира у Сингапуру, пошто је у диретном окршају за пролаз победила Гарбиње Мугурусу – 7:5, 6:4.  Пирова победа Јелене Остапенко! Јелена Остапенко победила је Каролину Плишкову у трећем колу Беле групе на завршном WТА турниру у Сингапуру после два сета – 6:3, 6:1.

Тенис 26.10.2017 | 17:45
Сингапур: Вилијамс у полуфиналу, Мугуруса испала!
У окршају друге и пете тенисерке света, слабије пласирана на ранг листи успела је да слави после сат времан и 43 минута игре.

У оба сета виђена је велика борба, а ситнице су одлучиле да ветеран на WТА туру однесе победу.

Шпанкиња је у првом сету успела прва да дође до брејка предности и поведе са 4:3. Међутим, Американка је одмах узвратила изједначила на 4:4 и потом дошла до гема од сета, 6:5.

Тада је Мугуруса попустила, лоше одсервирала и Венус је дошла до вођства од 1:0 у сетовима.

Током другог сета видели смо другачију игру, што се видело и по брејковима којих је било чак седам у овом делу меча. Мугуруса је поново имала предност од 4:3, али је тада изгубила три гема заредом и тако је Венус дошла до тријумфа.

Венус је заузела друго место у Белој групи, пошто ће са првог ићи Чехиња Каролина Плишкова.

У петак су одлучујући мечеви у Црвеној групи, када ће се састати Каролина Вознијацки и Каролин Гарсија, као и Симона Халеп и Елина Свитолина

Пирова победа Јелене Остапенко! Јелена Остапенко победила је Каролину Плишкову у трећем колу Беле групе на завршном WТА турниру у Сингапуру после два сета – 6:3, 6:1.

Летонка, седма тенисерка света победила је за 66 минута пошто је пет пута одузела сервис Чехињи, која је направила један брејк.

Остапенко је и пре меча трећег кола изгубила шансе да се пласира у полуфинале. Из Беле групе међу четири најбоље пласирала се Плишкова.

Летонка је ове године имала најуспешнију сезону у каријери, пошто је освојила Ролан Гарос и пласирала се на завршни WТА турнир.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар