Singapur: Vilijams u polufinalu, Mugurusa ispala!

Venus Vilijams plasirala se u polufinale Završnog turnira u Singapuru, pošto je u diretnom okršaju za prolaz pobedila Garbinje Mugurusu – 7:5, 6:4.  Pirova pobeda Jelene Ostapenko! Jelena Ostapenko pobedila je Karolinu Pliškovu u trećem kolu Bele grupe na završnom WTA turniru u Singapuru posle dva seta – 6:3, 6:1.

Tenis 26.10.2017 | 17:45
Singapur: Vilijams u polufinalu, Mugurusa ispala!
U okršaju druge i pete teniserke sveta, slabije plasirana na rang listi uspela je da slavi posle sat vreman i 43 minuta igre.

U oba seta viđena je velika borba, a sitnice su odlučile da veteran na WTA turu odnese pobedu.

Špankinja je u prvom setu uspela prva da dođe do brejka prednosti i povede sa 4:3. Međutim, Amerikanka je odmah uzvratila izjednačila na 4:4 i potom došla do gema od seta, 6:5.

Tada je Mugurusa popustila, loše odservirala i Venus je došla do vođstva od 1:0 u setovima.

Tokom drugog seta videli smo drugačiju igru, što se videlo i po brejkovima kojih je bilo čak sedam u ovom delu meča. Mugurusa je ponovo imala prednost od 4:3, ali je tada izgubila tri gema zaredom i tako je Venus došla do trijumfa.

Venus je zauzela drugo mesto u Beloj grupi, pošto će sa prvog ići Čehinja Karolina Pliškova.

U petak su odlučujući mečevi u Crvenoj grupi, kada će se sastati Karolina Voznijacki i Karolin Garsija, kao i Simona Halep i Elina Svitolina

Pirova pobeda Jelene Ostapenko! Jelena Ostapenko pobedila je Karolinu Pliškovu u trećem kolu Bele grupe na završnom WTA turniru u Singapuru posle dva seta – 6:3, 6:1.

Letonka, sedma teniserka sveta pobedila je za 66 minuta pošto je pet puta oduzela servis Čehinji, koja je napravila jedan brejk.

Ostapenko je i pre meča trećeg kola izgubila šanse da se plasira u polufinale. Iz Bele grupe među četiri najbolje plasirala se Pliškova.

Letonka je ove godine imala najuspešniju sezonu u karijeri, pošto je osvojila Rolan Garos i plasirala se na završni WTA turnir.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar