Повући спорни закључак СМ

Влада Републике Српске упознала се на данашњој сједници о Информацији о спорном закључку Савјета министара у вези са формирањем радне групе за израду модела осигурања у несрећама у БиХ и позвала Савјет министара да обустави све активности у вези са тим и спорни закључак стави ван снаге.

Босна и Херцеговина 26.10.2017 | 13:37
Повући спорни закључак СМ
Влада Републике Српске сматра да је овим Савјет министара изашао ван оквира својих уставних надлежности, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

"Савјет министара преузео је уставне надлежности ентитета у области осигурања, те изашао изван овлашћења датих Оквирним законом о заштити и спасавању људи и материјалних добара од природних и других несрећа у БиХ", истиче се у саопштењу.

На сједници је констатовано да не постоји материјална, нити формално правна корелација између планираних активности најављене радне групе Министарства безбједности БиХ и Оквирног закона о заштити и спасавању људи и материјалних добара од природних или других несрећа у БиХ, који је коришћен као основ за доношење спорног закључка Савјета министара и делегирање задатака Министарству безбједности БиХ у погледу формирања радне групе.

Влада је задужила Министарство за економске односе и регионалну сарадњу и Министарство финансија да Информацију доставе Савјету министара, Министарству безбједности БиХ и субјектима позваним од Министарства безбједности БиХ да предложе чланове за најављену радну групу.

Савјет министара закључак у вези са формирањем радне групе за израду модела осигурања у несрећама у БиХ донио на сједници 31. јула.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар