Видео: "Ноу камп" се више неће тако звати!

Барселона је близу договора да "прода" име свог стадиона спонзору, а то ће јој донети 340 милиона евра!

Фудбал 28.10.2017 | 17:00
Видео: "Ноу камп" се више неће тако звати!
Каталонски медији пишу да су челници Барселоне близу договора са богатим спонзором око продаје права на коришћење имена култног "Ноу камп" стадиона.

До краја године би требало да  буде формализован уговор са фармацеутским гигантом из Барселоне - компанијом "Грифолс", па би Барса од следеће сезоне играла на стадиону који ће се звати "Ноу камп Грифолс" стадиону.

Уговор о коришћењу имена стадиона, такозвани "Наминг ригхтс" би требало да буде вредан 340 милиона евра, а трајао би 25 година.

То би био највећи уговор такве врсте у историји фудбала. Заправо, био би то највећи уговор такве врсте у спорту уопште и премашио би досадашњи рекорд, који држи клуб америчког фудбала Њујорк Џајантс, који је продао име стадиона за 336 милиона евра осигураваћујој компанији "Метлифе" 2011. године.

Овај посао је најављен још пре две недеље, јер је Барселони потребан новац за реконструкцију стадиона, али и за још неке трошкове.

А у то спада и нови уговор за Лионела Месија, према којем ће Аргентинац, према писању медија у Шпанији, годишње зарађивати 30 милиона евра, а само за потпис добити 90 милиона!



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар