Video: "Nou kamp" se više neće tako zvati!

Barselona je blizu dogovora da "proda" ime svog stadiona sponzoru, a to će joj doneti 340 miliona evra!

Fudbal 28.10.2017 | 17:00
Video: "Nou kamp" se više neće tako zvati!
Katalonski mediji pišu da su čelnici Barselone blizu dogovora sa bogatim sponzorom oko prodaje prava na korišćenje imena kultnog "Nou kamp" stadiona.

Do kraja godine bi trebalo da  bude formalizovan ugovor sa farmaceutskim gigantom iz Barselone - kompanijom "Grifols", pa bi Barsa od sledeće sezone igrala na stadionu koji će se zvati "Nou kamp Grifols" stadionu.

Ugovor o korišćenju imena stadiona, takozvani "Naming rights" bi trebalo da bude vredan 340 miliona evra, a trajao bi 25 godina.

To bi bio najveći ugovor takve vrste u istoriji fudbala. Zapravo, bio bi to najveći ugovor takve vrste u sportu uopšte i premašio bi dosadašnji rekord, koji drži klub američkog fudbala Njujork Džajants, koji je prodao ime stadiona za 336 miliona evra osiguravaćujoj kompaniji "Metlife" 2011. godine.

Ovaj posao je najavljen još pre dve nedelje, jer je Barseloni potreban novac za rekonstrukciju stadiona, ali i za još neke troškove.

A u to spada i novi ugovor za Lionela Mesija, prema kojem će Argentinac, prema pisanju medija u Španiji, godišnje zarađivati 30 miliona evra, a samo za potpis dobiti 90 miliona!



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar