"Да сам Жируа довео, Евертон бих водио!"

Куман зна због чега више није тренер енглеског премијерлигаша.

Фудбал 28.10.2017 | 16:00
"Да сам Жируа довео, Евертон бих водио!"
Роналд Куман смењен је с места менаџера Евертона након пораза од Арсенала 5:2. Холандски стручњак сматра да би и даље био тренер "карамела" да је у летњем прелазном року довео управо играча "тобџија" - Оливијеа Жируа.

Евертон је у понедељак отпустио Кумана због лоших резултата, пошто је екипа остварила само две победе у девет утакмица у Премијер лиги и налази се у зони испадања, на 18. месту са осам бодова.

Куман је холандским медијима рекао да је клуб у летњем прелазном року био на корак од довођена Жируа, али да се француски нападач предомислио у последњем тренутку. Евертон је летос остао без свог најбољег нападача Ромелуа Лукакуа, који је прешао у Манчестер јунајтед.

"Скоро да смо довели Жируа. То би за нас било савршено, али је он у последњем тренутку одлучио да жели да остане у Лондону. То је било тешко прихватити, где бисмо могли да нађемо бољег нападача од њега. Лукаку је био веома важан за екипу, не само због голова, већ и због начина игре, брз је, јак и директан", рекао је Куман за Фудбал интернешенел.

Евертон је у летњем прелазном року потрошио око 150 милиона фунти на нове играче.

"Продали смо Лукакуа за 90 милиона, то је био наш рекорд, а Исланђанина Гилфија Сигурдсона смо платили упола мање. Наравно, то је много новца, али у Енглеској радите у свету другачијих цифара. Играчи овде коштају много више него што вреде. Тако ради тржиште", навео је Куман. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар