"Da sam Žirua doveo, Everton bih vodio!"

Kuman zna zbog čega više nije trener engleskog premijerligaša.

Fudbal 28.10.2017 | 16:00
"Da sam Žirua doveo, Everton bih vodio!"
Ronald Kuman smenjen je s mesta menadžera Evertona nakon poraza od Arsenala 5:2. Holandski stručnjak smatra da bi i dalje bio trener "karamela" da je u letnjem prelaznom roku doveo upravo igrača "tobdžija" - Olivijea Žirua.

Everton je u ponedeljak otpustio Kumana zbog loših rezultata, pošto je ekipa ostvarila samo dve pobede u devet utakmica u Premijer ligi i nalazi se u zoni ispadanja, na 18. mestu sa osam bodova.

Kuman je holandskim medijima rekao da je klub u letnjem prelaznom roku bio na korak od dovođena Žirua, ali da se francuski napadač predomislio u poslednjem trenutku. Everton je letos ostao bez svog najboljeg napadača Romelua Lukakua, koji je prešao u Mančester junajted.

"Skoro da smo doveli Žirua. To bi za nas bilo savršeno, ali je on u poslednjem trenutku odlučio da želi da ostane u Londonu. To je bilo teško prihvatiti, gde bismo mogli da nađemo boljeg napadača od njega. Lukaku je bio veoma važan za ekipu, ne samo zbog golova, već i zbog načina igre, brz je, jak i direktan", rekao je Kuman za Fudbal internešenel.

Everton je u letnjem prelaznom roku potrošio oko 150 miliona funti na nove igrače.

"Prodali smo Lukakua za 90 miliona, to je bio naš rekord, a Islanđanina Gilfija Sigurdsona smo platili upola manje. Naravno, to je mnogo novca, ali u Engleskoj radite u svetu drugačijih cifara. Igrači ovde koštaju mnogo više nego što vrede. Tako radi tržište", naveo je Kuman. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar