СП: "Змајеви" кренули добро, пала Естонија!

Рукометна репрезентација БиХ уписала први тријумф у квалификацијама за Свјетско првенство.

Остали спортови 26.10.2017 | 13:45
СП: "Змајеви" кренули добро, пала Естонија!
Рукометаши БиХ савладали су Естонију резултатом 31:24 у првом колу Групе 6 квалификација за Свјетско првенство 2019 у Данској и Њемачкој.

"Змајеви" су надиграли Естонија и уписали убједљив пораз у првом од два међусобна дуела која ће бити одиграна у само три дана. 

БИХ - ЕСТОНИЈА 31:24 (18:10)

Изабраници Билала Шумана нису дозволили изненађење у дворани Мирза Делибашић у Сарајеву и од првог до посљедњег тренутка контролисали су игру и резултат дозволивши противнику тек да средином другог полувремена приђе на четири гола заостатка.

У већини меча та разлика је износила седам-осам голова, захваљујући залихи коју су "змајеви" направили у финишу првог дијела.

Почела је добро бх. репрезентација и имала уводних 3:0. Естонци су смањили на 4:3, али мало по мало "змајеви" су повећавали предност, која је након два везана поготка достигла "плус осам" - 18:10.

У другом дијелу БиХ је имала убједљиву предност, а Естонци су успјели да смање на 25:21, међутим, слиједи серија 4:0 "змајева" за 29:21, којом је практично стављена "тачка на и".

Репрезентација БиХ на крају је уписла тријумф 31:24, а већ за три дана очекује ју реванш у Талину.

БиХ су до тријумфа на отварању квалификација предводили сјајни Бурић на голу, а у нападу расположени били Владимир Врањеш стријелац осам голова из исто толико покушаја, затим Марко Панић са седам, Никола Прце са пет, те Срђан Предраговић и Иван Карачић са по четири.

На другој страни издвојили су се Мартин Јохансон са пет погодака, док су Маит Патрал и Денер Јанма постигли по четири.

Након тога Естонци и Швајцарци одиграће свој двомеч, а онда слиједе дуели "змајева" са Швајцарском, прво у гостима 10/11. јануара и реванш за три дана у БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар