SP: "Zmajevi" krenuli dobro, pala Estonija!

Rukometna reprezentacija BiH upisala prvi trijumf u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Ostali sportovi 26.10.2017 | 13:45
SP: "Zmajevi" krenuli dobro, pala Estonija!
Rukometaši BiH savladali su Estoniju rezultatom 31:24 u prvom kolu Grupe 6 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019 u Danskoj i Njemačkoj.

"Zmajevi" su nadigrali Estonija i upisali ubjedljiv poraz u prvom od dva međusobna duela koja će biti odigrana u samo tri dana. 

BIH - ESTONIJA 31:24 (18:10)

Izabranici Bilala Šumana nisu dozvolili iznenađenje u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu i od prvog do posljednjeg trenutka kontrolisali su igru i rezultat dozvolivši protivniku tek da sredinom drugog poluvremena priđe na četiri gola zaostatka.

U većini meča ta razlika je iznosila sedam-osam golova, zahvaljujući zalihi koju su "zmajevi" napravili u finišu prvog dijela.

Počela je dobro bh. reprezentacija i imala uvodnih 3:0. Estonci su smanjili na 4:3, ali malo po malo "zmajevi" su povećavali prednost, koja je nakon dva vezana pogotka dostigla "plus osam" - 18:10.

U drugom dijelu BiH je imala ubjedljivu prednost, a Estonci su uspjeli da smanje na 25:21, međutim, slijedi serija 4:0 "zmajeva" za 29:21, kojom je praktično stavljena "tačka na i".

Reprezentacija BiH na kraju je upisla trijumf 31:24, a već za tri dana očekuje ju revanš u Talinu.

BiH su do trijumfa na otvaranju kvalifikacija predvodili sjajni Burić na golu, a u napadu raspoloženi bili Vladimir Vranješ strijelac osam golova iz isto toliko pokušaja, zatim Marko Panić sa sedam, Nikola Prce sa pet, te Srđan Predragović i Ivan Karačić sa po četiri.

Na drugoj strani izdvojili su se Martin Johanson sa pet pogodaka, dok su Mait Patral i Dener Janma postigli po četiri.

Nakon toga Estonci i Švajcarci odigraće svoj dvomeč, a onda slijede dueli "zmajeva" sa Švajcarskom, prvo u gostima 10/11. januara i revanš za tri dana u BiH.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar