Човић у посјети Естонији

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић састао се с аКерсти Каљулаид, предсједницом Републике Естоније.

Босна и Херцеговина 26.10.2017 | 12:41
Човић у посјети Естонији
Тема састанка биле су евроатлантске интеграције БиХ, с посебним нагласком на преостале обавезе за добијање кандидационог статуса за чланство у ЕУ, те активирање МАП-а за чланство у НАТО.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић информисао је предсједницу Каљулаид о напретку БиХ на европском путу, истакавши потпуну преданост свих политичких актера у БиХ европској будућности.

Казао је, такође,  да ће се све обавезе испунити на вријеме, како би БиХ већ почетком сљедеће године могла добити кандидациони статус.

Предсједница Каљулаид је похвалила напоре БиХ када су у питању евроатлантске интеграције, те изразила пуну подршку испуњењу преосталих услова.

Како је Естонија 1. јула 2017. преузела шестомјесечно предсједавање Вијећем ЕУ, те је као један од приоритета навела унапређење европске отворене и иновативне привреде развојем пословног окружења којим се подржавају раст и конкурентност засновани на знању, разговарало се и о могућностима унапређења привредних односа наше двије земље.

Такође је изражен обострани интерес за сарадњу у области културе и образовања, посебно повезивања универзитета из обје земље.

На крају сусрета, предсједавајући Предсједништва БиХ захвалио је предсједници Каљулаид на гостопримству и позвао је у посјету БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

(БН)
 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

СЕНКА

26.10.2017 13:25

АУУУ КАКО ЈЕ ОТИСО БЕЗ ПОЛУБРАТА ДОДИКА НЕМОГУ ОНИ ЈЕДАН БЕЗ ДРУГОГ ИСТИ СУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕНКА

26.10.2017 13:53

КАКО ЈЕ ОТИСО БЕЗ ПОЛУБРАТА ДОДИКА НЕМОГУ ОНИ ЈЕДАН БЕЗ ДРУГОГ МОРАЈУ ОНИ ЗАЈЕДНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зилет

26.10.2017 16:23

Он лобира за треци ентитет о троску дрзавних пара