Куп: Реми Атлетика, изненађење Понферадине!

Фудбалери Атлетико Мадрида и Елчеа ремизирила су у шеснаестини финала Купа, а највеће изненађење приредила Понферадина која је победила Виљареал са 1:0.  Изненађење до изненађења у Купу краља! Атлетико, Виљареал, Билбао се лоше провели против трећелигаша. . . Али имају поправни.

Фудбал 26.10.2017 | 13:30
Куп: Реми Атлетика, изненађење Понферадине!
Мадриђани су одиграли 1:1 у гостима, а једини гол за ’Јорганџије’ постигао је Томас у у 17. минуту. Гол за изједначење код друголигашке екипе постигао је Лоло из пенала у 52. минуту.

Билбао је истим резултатом 1:1 играо против Форментере, док је у осталим мечевима Леганес у гостима савладао Ваљадолид са 2:1. У саставу победничког тима Дарко Брашанац је одиграо свих 90 минута.

Фаворити из Примере се нису баш најбоље провели синоћ у првим мечевима у шеснаестини финала Купа краља. Синоћ су Севиља, Барса, Валенсија, Бетис направили добар посао пред реванше, али вечерас Атлетико, Билбао и Виљареал нису били њихове среће. Нису оставрили планиране победе против трећелигаша.

Понферадина која је претпоследња у свом трећелигашком каравану је победила Виљареал на свом терену са 1:0 и задржала наду у чудо пред реванш на Мадригалу. Виљареал није играо са најјачим тимом, али јесте са прилично снажним у којем су многа звучна имена. Играо је и наш репрезентативац Рукавина. Жута подморница је промашила брдо шанси, а казна је уследила преко Сидонче у 37. минуту. До краја гости нису успели да избегну пораз и у реваншу крећу из минуса...

Нешто боље се провео Атлетик Билбао на гостовању трећелигашу Форментери на Балеарским острвима (1:1). На чудном терену, домаћин је повео Лињановим голом, али је баскијска екипа изједначила преко Раула Гарсије који се добро снашао у гужви на петерцу. Билбао ће имати шансу да код куће искористи предност домаћег терена и пласира се у осмину финала...

Резерве Атлетико Мадрида нису искористиле шансу коју им је пружио Чоло Симеоне. Одиграли су само 1:1 у гостима против трећелигаша Елчеа. Повели су преко Партија који је главом затресао мрежу, али је Лукас Ернандез скривио пенал из којег је Елче изборио реми пред реванш на Метрополитану.

Са Дарком Брашанцем у првој постави и голом Бовеа у 89. минуту, Леганес је победио Ваљадолид у гостима са 2:1, док је Селта истим резултатом славила на тешком гостовању Еибару и има лепу предност пред реванш на Балаидосу. 

КУП КРАЉА - 1/16 ФИНАЛА:

Уторак
Картагена - Севиља 0:3 (0:2)
Нумансија - Малага 2:1 (0:1)
Хетафе - Алавес 0:1 (0:0)
Сарагоса - Валенсија 0:2 (0:0)
Кадиз - Бетис 1:2 (1:1)
Мурсија - Барселона 0:3 (0:1)

Среда
Форментера - Атлетик Билбао 1:1 (0:0)
Понферадина - Виљареал 1:0 (1:0)
Ваљадолид  Леганес 1:2 (0:0)
Еибар - Селта 1:2 (1:2)
Елче - Атлетико Мадрид 1:1 (0:1)

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар