Kup: Remi Atletika, iznenađenje Ponferadine!

Fudbaleri Atletiko Madrida i Elčea remizirila su u šesnaestini finala Kupa, a najveće iznenađenje priredila Ponferadina koja je pobedila Viljareal sa 1:0.  Iznenađenje do iznenađenja u Kupu kralja! Atletiko, Viljareal, Bilbao se loše proveli protiv trećeligaša. . . Ali imaju popravni.

Fudbal 26.10.2017 | 13:30
Kup: Remi Atletika, iznenađenje Ponferadine!
Madriđani su odigrali 1:1 u gostima, a jedini gol za ’Jorgandžije’ postigao je Tomas u u 17. minutu. Gol za izjednačenje kod drugoligaške ekipe postigao je Lolo iz penala u 52. minutu.

Bilbao je istim rezultatom 1:1 igrao protiv Formentere, dok je u ostalim mečevima Leganes u gostima savladao Valjadolid sa 2:1. U sastavu pobedničkog tima Darko Brašanac je odigrao svih 90 minuta.

Favoriti iz Primere se nisu baš najbolje proveli sinoć u prvim mečevima u šesnaestini finala Kupa kralja. Sinoć su Sevilja, Barsa, Valensija, Betis napravili dobar posao pred revanše, ali večeras Atletiko, Bilbao i Viljareal nisu bili njihove sreće. Nisu ostavrili planirane pobede protiv trećeligaša.

Ponferadina koja je pretposlednja u svom trećeligaškom karavanu je pobedila Viljareal na svom terenu sa 1:0 i zadržala nadu u čudo pred revanš na Madrigalu. Viljareal nije igrao sa najjačim timom, ali jeste sa prilično snažnim u kojem su mnoga zvučna imena. Igrao je i naš reprezentativac Rukavina. Žuta podmornica je promašila brdo šansi, a kazna je usledila preko Sidonče u 37. minutu. Do kraja gosti nisu uspeli da izbegnu poraz i u revanšu kreću iz minusa...

Nešto bolje se proveo Atletik Bilbao na gostovanju trećeligašu Formenteri na Balearskim ostrvima (1:1). Na čudnom terenu, domaćin je poveo Linjanovim golom, ali je baskijska ekipa izjednačila preko Raula Garsije koji se dobro snašao u gužvi na petercu. Bilbao će imati šansu da kod kuće iskoristi prednost domaćeg terena i plasira se u osminu finala...

Rezerve Atletiko Madrida nisu iskoristile šansu koju im je pružio Čolo Simeone. Odigrali su samo 1:1 u gostima protiv trećeligaša Elčea. Poveli su preko Partija koji je glavom zatresao mrežu, ali je Lukas Ernandez skrivio penal iz kojeg je Elče izborio remi pred revanš na Metropolitanu.

Sa Darkom Brašancem u prvoj postavi i golom Bovea u 89. minutu, Leganes je pobedio Valjadolid u gostima sa 2:1, dok je Selta istim rezultatom slavila na teškom gostovanju Eibaru i ima lepu prednost pred revanš na Balaidosu. 

KUP KRALJA - 1/16 FINALA:

Utorak
Kartagena - Sevilja 0:3 (0:2)
Numansija - Malaga 2:1 (0:1)
Hetafe - Alaves 0:1 (0:0)
Saragosa - Valensija 0:2 (0:0)
Kadiz - Betis 1:2 (1:1)
Mursija - Barselona 0:3 (0:1)

Sreda
Formentera - Atletik Bilbao 1:1 (0:0)
Ponferadina - Viljareal 1:0 (1:0)
Valjadolid  Leganes 1:2 (0:0)
Eibar - Selta 1:2 (1:2)
Elče - Atletiko Madrid 1:1 (0:1)

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar