Кворум разлог за прекид сједнице

Предсједавајућа Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Борјана Кришто нешто прије поноћи прекинула је сједницу због недостатка кворума.

Босна и Херцеговина 26.10.2017 | 09:20
Кворум разлог за прекид сједнице
Она је од служби затражила податке који клубови не присуствују наставку, али није могла да прецизира када ће сједница, која је порекинута ноћас у 23.48 часова, бити настављена.

Како СРНА незванично сазнаје на наставак сједнице синоћ нису дошли посланици из клубова који су раније током вечери тражили получасовне паузе - СНСД-а, ДФ-а, СББ-а БиХ, СДП-а и Независног блока.

У наставку ове 53. сједнице, када се стекну услови, Представнички дом би требало да разматра информацију о врсти, броју, интензитету и трошковима посјета и путовања министра иностраних послова БиХ другим државама, те њихова сврха по интересе БиХ и њених грађана, коју је предложио посланик СББ-а Дамир Арнаут.

Предвиђено је и разматрање иницијативе посланика Дениса Бећировића /СДП/, који од Савјета министара тражи да у року од 30 дана у парламентарну процедуру достави извјештај о напретку БиХ у процесу прикључења НАТО, с приједлогом конкретних мјера за динамизацију активности БиХ на путу ка пуноправном чланству у НАТО.

На дневном реду налази се и декларација о критеријумима за дефинисање трасе будућег ауто-пута између Београда и Сарајева, коју је предложио замјеник предсједавајућег дома Младен Босић из СДС-а.

Представнички дом требало би, такође, да да сагласност за ратификацију амандмана на уговор о финансирању између БиХ, Републике Српске, Европске инвестиционе банке и предузећа "Ауто-путеви Републике Српске" закључен 12. децембра 2013. године у Сарајеву за пројекат ауто-пут Бањалука-Добој, те за још неколико споразума и уговора.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лија

26.10.2017 07:41

Јадна је држава у којој моралише Дамир Арнаут и поставља питања о трошењу новца из буџета. Његова цијела ужа и шира породица је на терету државе, још од времена док је био шеф кабинета Харису Силајџићу. Отац у МиП-у, брат у правосуђу, супруга и он удруженим снагама у заједничким иснтитуцијама. Пардон и мама је на буџету, њу сам скоро заборавио.

ОДГОВОРИТЕ