Kvorum razlog za prekid sjednice

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto nešto prije ponoći prekinula je sjednicu zbog nedostatka kvoruma.

Bosna i Hercegovina 26.10.2017 | 09:20
Kvorum razlog za prekid sjednice
Ona je od službi zatražila podatke koji klubovi ne prisustvuju nastavku, ali nije mogla da precizira kada će sjednica, koja je porekinuta noćas u 23.48 časova, biti nastavljena.

Kako SRNA nezvanično saznaje na nastavak sjednice sinoć nisu došli poslanici iz klubova koji su ranije tokom večeri tražili polučasovne pauze - SNSD-a, DF-a, SBB-a BiH, SDP-a i Nezavisnog bloka.

U nastavku ove 53. sjednice, kada se steknu uslovi, Predstavnički dom bi trebalo da razmatra informaciju o vrsti, broju, intenzitetu i troškovima posjeta i putovanja ministra inostranih poslova BiH drugim državama, te njihova svrha po interese BiH i njenih građana, koju je predložio poslanik SBB-a Damir Arnaut.

Predviđeno je i razmatranje inicijative poslanika Denisa Bećirovića /SDP/, koji od Savjeta ministara traži da u roku od 30 dana u parlamentarnu proceduru dostavi izvještaj o napretku BiH u procesu priključenja NATO, s prijedlogom konkretnih mjera za dinamizaciju aktivnosti BiH na putu ka punopravnom članstvu u NATO.

Na dnevnom redu nalazi se i deklaracija o kriterijumima za definisanje trase budućeg auto-puta između Beograda i Sarajeva, koju je predložio zamjenik predsjedavajućeg doma Mladen Bosić iz SDS-a.

Predstavnički dom trebalo bi, takođe, da da saglasnost za ratifikaciju amandmana na ugovor o finansiranju između BiH, Republike Srpske, Evropske investicione banke i preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" zaključen 12. decembra 2013. godine u Sarajevu za projekat auto-put Banjaluka-Doboj, te za još nekoliko sporazuma i ugovora.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Лија

26.10.2017 07:41

Јадна је држава у којој моралише Дамир Арнаут и поставља питања о трошењу новца из буџета. Његова цијела ужа и шира породица је на терету државе, још од времена док је био шеф кабинета Харису Силајџићу. Отац у МиП-у, брат у правосуђу, супруга и он удруженим снагама у заједничким иснтитуцијама. Пардон и мама је на буџету, њу сам скоро заборавио.

ODGOVORITE