"Неодговорна писања о Рајту, Кешељ је ту!"

"Тим никада није 'затворен' ако имате могућност да ангажујете 20 играча", рекао председник Звезде Небојша Човић.

Кошарка 26.10.2017 | 17:30
"Неодговорна писања о Рајту, Кешељ је ту!"
Иако је недељу дана нагађано да би Дорел Рајт могао да пређе у Црвену звезду мтс из Игокее, то се није догодило. Бивши НБА шампион отишао је у Бамберг и у наставку сезоне биће ривал шампиону Србије у Евролиги. Тачније - већ следеће недеље.

Коментаришући недолазак Американца, председник Црвене звезде мтс Небојша Човић подсетио је на одговорност оне који су објавили ту информацију, уз вест да је он преговарао са Игором Додиком о трансферу Рајта.

"Као што видите, писања су без одговорности. Каква је одговорност оних који су селили Рајта у Звезду, а он отишао у Бамберг? Хоће ли се они извинити и рећи да су писали напамет и да су подигли тираж? Надам се да ће доћи време да се тираж неће подизати на полуинформацијама".

Док је Човић разговарао са новинарима, кошаркаши Звезде завршавали су тренинг пред утакмицу против Макабија. Међу њима био је и Марко Кешељ, који није путовао на претходна два евролигашка гостовања, као и на меч против Цедевите.

Човић је рекао да је бивши репрезентативац и даље део тима и да тренер Душан Алимпијевић и стручни штаб одређују када ће и колико играти.

"Кешељ уредно тренира као што видите. Да ли ће играти баш сваку утакмицу? Вероватно неће. Да ли ће баш сваки играч од 15 играча играти, а колико знам правила нису промењена и 12 се скида, а три могу да изостану. Волео бих само да ми не изостају због повреда, као што је случај са Дангубићем, а на тренеру и стручном штабу је да одреди ко ће да се скида и ко ће имати колику минутажу. То је њихов посао", додао је председник Звезде.

Упитан за игру екипе, Човић је рекао:

"Прогнозе су биле такве да ћемо ове године у Евролиги имати једну победу и волим такве прогнозе, јер не можемо да разочарамо".

Подсетио је и да је екипа Душана Алимпијевића била равноправна у сва три кола Евролиге.

"Ово је нови тим. Потребно је време и стрпљење. Оно што треба да радује је то да се Црвена звезда ни на једном мечу није обрукала. А оно што тек треба да радује је да је победила Барселону. Интересантне су биле опсервације да ће нас Жалгирис разбити, па онда да ће то учинти Химки, за кога се сећам да смо некада губили са више од 30 разлике".

Човић је рекао да је стварање овог тима било "напрегнуто" када су у питању финансије и одговорио на питање да ли је Звездина екипа дефинитивно формирана.

"Када кажем 'напрегнут', кажем да морамо добро да се ознојимо и потрудимо да бисмо обезбедили средства. Али, тим никада није 'затворен', ако имате могућност да имате ростер од 20 играча. Знам да би волели да виде овога и онога, а када те питате дда ли су купили карту, то никада нису урадили. Па, они су 'заслужни'. Али, нисам незадовољан, Црвена звезда пуни дворане и идемо даље", рекао је Човић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар