"Neodgovorna pisanja o Rajtu, Kešelj je tu!"

"Tim nikada nije 'zatvoren' ako imate mogućnost da angažujete 20 igrača", rekao predsednik Zvezde Nebojša Čović.

Košarka 26.10.2017 | 17:30
"Neodgovorna pisanja o Rajtu, Kešelj je tu!"
Iako je nedelju dana nagađano da bi Dorel Rajt mogao da pređe u Crvenu zvezdu mts iz Igokee, to se nije dogodilo. Bivši NBA šampion otišao je u Bamberg i u nastavku sezone biće rival šampionu Srbije u Evroligi. Tačnije - već sledeće nedelje.

Komentarišući nedolazak Amerikanca, predsednik Crvene zvezde mts Nebojša Čović podsetio je na odgovornost one koji su objavili tu informaciju, uz vest da je on pregovarao sa Igorom Dodikom o transferu Rajta.

"Kao što vidite, pisanja su bez odgovornosti. Kakva je odgovornost onih koji su selili Rajta u Zvezdu, a on otišao u Bamberg? Hoće li se oni izviniti i reći da su pisali napamet i da su podigli tiraž? Nadam se da će doći vreme da se tiraž neće podizati na poluinformacijama".

Dok je Čović razgovarao sa novinarima, košarkaši Zvezde završavali su trening pred utakmicu protiv Makabija. Među njima bio je i Marko Kešelj, koji nije putovao na prethodna dva evroligaška gostovanja, kao i na meč protiv Cedevite.

Čović je rekao da je bivši reprezentativac i dalje deo tima i da trener Dušan Alimpijević i stručni štab određuju kada će i koliko igrati.

"Kešelj uredno trenira kao što vidite. Da li će igrati baš svaku utakmicu? Verovatno neće. Da li će baš svaki igrač od 15 igrača igrati, a koliko znam pravila nisu promenjena i 12 se skida, a tri mogu da izostanu. Voleo bih samo da mi ne izostaju zbog povreda, kao što je slučaj sa Dangubićem, a na treneru i stručnom štabu je da odredi ko će da se skida i ko će imati koliku minutažu. To je njihov posao", dodao je predsednik Zvezde.

Upitan za igru ekipe, Čović je rekao:

"Prognoze su bile takve da ćemo ove godine u Evroligi imati jednu pobedu i volim takve prognoze, jer ne možemo da razočaramo".

Podsetio je i da je ekipa Dušana Alimpijevića bila ravnopravna u sva tri kola Evrolige.

"Ovo je novi tim. Potrebno je vreme i strpljenje. Ono što treba da raduje je to da se Crvena zvezda ni na jednom meču nije obrukala. A ono što tek treba da raduje je da je pobedila Barselonu. Interesantne su bile opservacije da će nas Žalgiris razbiti, pa onda da će to učinti Himki, za koga se sećam da smo nekada gubili sa više od 30 razlike".

Čović je rekao da je stvaranje ovog tima bilo "napregnuto" kada su u pitanju finansije i odgovorio na pitanje da li je Zvezdina ekipa definitivno formirana.

"Kada kažem 'napregnut', kažem da moramo dobro da se oznojimo i potrudimo da bismo obezbedili sredstva. Ali, tim nikada nije 'zatvoren', ako imate mogućnost da imate roster od 20 igrača. Znam da bi voleli da vide ovoga i onoga, a kada te pitate dda li su kupili kartu, to nikada nisu uradili. Pa, oni su 'zaslužni'. Ali, nisam nezadovoljan, Crvena zvezda puni dvorane i idemo dalje", rekao je Čović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar