Оде човјек из Игокее: Дорел Рајт нови играч Бамберга!

Најбољи играч Игокее Дорел Рајт постао је нови играч немачког шампиона Бросе Бамберга.  Рајт напустио Игокеу, Бамберг бржи од Звезде! Дорел Рајт напустио је Игокеу, али умјесто дреса Црвене звезде облачи дрес Бамберга.

Кошарка 26.10.2017 | 12:30
Оде човјек из Игокее: Дорел Рајт нови играч Бамберга!
Иако се у медијима спекулисало да ће Американац појачати Црвену звезду, све сумње отклонио је генерални менаџер клуба из Александровца Игор Додик, који је на свом Твитеру налогу потврдио да ће Рајт после после само четири одигране утакмице напустити Игокеу.

Момак из Лос Анђелеса има 31 годину, био је 19. пик драфта 2004. године од стране Мајами Хита, са којим је био НБА шампион 2006.

Потом је наступао за Голден Стејт Вориорсе, Филаделфија 76ерсе, Портланд Трејлблејзерсе и кратко Кејконг Флај Дрегонсе у Кини.



Американац који је стигао у Игокеу почетком октобра након мање од мјесец дана напушта екипу из Александровца.

НБА шампион потврдио је класу већ у првим утакмицама у дресу Игокее и обезбиједио себи ангажман у евролигашкој екипи.

Сјајни шутер био је на мети Црвене звезде, али се,  на жалост навијача црвено-бијелих, ипак сели у Њемачку.

Дорел Рајт је напустио Игокеу и прешао у редове њемачког шампиона, Бамберга,потврдио је за МОНДО предсједник Игокее Игор Додик.

"Од почетка када је долазио у Игокеу  ми смо имали план да му помогнемо да се врати тамо гдје припада, а то је НБА. Он нам је доста помогао, он је скроман момак који је стигао у наш клуб и сви смо позитивно изненађени њим и драго нам је што иде степеницу по степаницу ка том свом повратку, сада иде у Евролигу и не сумњано да ће да настави даље“, рекао је Додик за МОНДО.

Одласком Рајта у Бамберг Игокеа ће да добије...

„Изузетно смо задовољни понудом од Бамберга и сигурно да ће она поправити финансијско стање у Игокеи“

...али и да изгуби.

„Његов одлазак биће велики недостатак за нас, али кренули смо у сезону без њега, тако ћемо и данаставимо.  Жао нам је што је отишао након кратког времена, али имали смо договор од почетка и знали смо шта можемо очекивати. Кренули смо да радимо са играчима као и други тимови који дају прилику играчима да играју у Евролиги и другим лигама“, рекао је Додик.

На питање да прокоментарише статус Дезмонда Вашингтона, који пружа прилично лоше партије на старту сезоне, те гласине о доласку новог Американца он је одговорио:

„То ћемо још да анализирамо, има још утакмица, послије ФМП-а ћемо сјести и анализирати претходних шест кола. Засад не планирамо да мијењамо Дезмонда Вашингтона, а шта ће да буде касније то ћемо да видимо“.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар