Ode čovjek iz Igokee: Dorel Rajt novi igrač Bamberga!

Najbolji igrač Igokee Dorel Rajt postao je novi igrač nemačkog šampiona Brose Bamberga.  Rajt napustio Igokeu, Bamberg brži od Zvezde! Dorel Rajt napustio je Igokeu, ali umjesto dresa Crvene zvezde oblači dres Bamberga.

Košarka 26.10.2017 | 12:30
Ode čovjek iz Igokee: Dorel Rajt novi igrač Bamberga!
Iako se u medijima spekulisalo da će Amerikanac pojačati Crvenu zvezdu, sve sumnje otklonio je generalni menadžer kluba iz Aleksandrovca Igor Dodik, koji je na svom Tviteru nalogu potvrdio da će Rajt posle posle samo četiri odigrane utakmice napustiti Igokeu.

Momak iz Los Anđelesa ima 31 godinu, bio je 19. pik drafta 2004. godine od strane Majami Hita, sa kojim je bio NBA šampion 2006.

Potom je nastupao za Golden Stejt Voriorse, Filadelfija 76erse, Portland Trejlblejzerse i kratko Kejkong Flaj Dregonse u Kini.



Amerikanac koji je stigao u Igokeu početkom oktobra nakon manje od mjesec dana napušta ekipu iz Aleksandrovca.

NBA šampion potvrdio je klasu već u prvim utakmicama u dresu Igokee i obezbijedio sebi angažman u evroligaškoj ekipi.

Sjajni šuter bio je na meti Crvene zvezde, ali se,  na žalost navijača crveno-bijelih, ipak seli u Njemačku.

Dorel Rajt je napustio Igokeu i prešao u redove njemačkog šampiona, Bamberga,potvrdio je za MONDO predsjednik Igokee Igor Dodik.

"Od početka kada je dolazio u Igokeu  mi smo imali plan da mu pomognemo da se vrati tamo gdje pripada, a to je NBA. On nam je dosta pomogao, on je skroman momak koji je stigao u naš klub i svi smo pozitivno iznenađeni njim i drago nam je što ide stepenicu po stepanicu ka tom svom povratku, sada ide u Evroligu i ne sumnjano da će da nastavi dalje“, rekao je Dodik za MONDO.

Odlaskom Rajta u Bamberg Igokea će da dobije...

„Izuzetno smo zadovoljni ponudom od Bamberga i sigurno da će ona popraviti finansijsko stanje u Igokei“

...ali i da izgubi.

„Njegov odlazak biće veliki nedostatak za nas, ali krenuli smo u sezonu bez njega, tako ćemo i danastavimo.  Žao nam je što je otišao nakon kratkog vremena, ali imali smo dogovor od početka i znali smo šta možemo očekivati. Krenuli smo da radimo sa igračima kao i drugi timovi koji daju priliku igračima da igraju u Evroligi i drugim ligama“, rekao je Dodik.

Na pitanje da prokomentariše status Dezmonda Vašingtona, koji pruža prilično loše partije na startu sezone, te glasine o dolasku novog Amerikanca on je odgovorio:

„To ćemo još da analiziramo, ima još utakmica, poslije FMP-a ćemo sjesti i analizirati prethodnih šest kola. Zasad ne planiramo da mijenjamo Dezmonda Vašingtona, a šta će da bude kasnije to ćemo da vidimo“.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar