Куп БиХ: Жељо једва, Широки рутински! Крупи дерби БЛ!

Жељезничар и Широки Бријег изборили пласман у четвртфинале Купа Босне и Херцеговине.  Крупи велики дерби, Борац се опростио од Купа! Фудбалери Крупе као гости савладали Борац 2:0 (1:0) и пласирали се у четвртфинале.  Три друголигаша у четвртфиналу!

Фудбал 25.10.2017 | 21:15
Куп БиХ: Жељо једва, Широки рутински! Крупи дерби БЛ!
Далеко теже од очекиваног, фудбалери Жељезничара пласирали су се у четвртфинале Купа Босне и Херцеговине, након што су на својој "Грбавици" савладали Младост резултатом 2:1.

Тим из Добој Какња још једном је показао да не "лежи" сарајевским "плавим", који су до тријумфа стигли голом са 11 метара.

Након 45 минута без погодака, домаћи су повели на старту наставка голом Асима Зеца (51. минут), да би на 1:1 у 69. минуту изједначио Дарко Мишић. Жељезничар је, ипак, успио да тријумфује три минута прије краја меча, након што је Горан Закарић реализовао најстрожу казну и одвео Сарајлије у четвртфинале.

Широки Бријег био је убједљив пред својим навијачима и головима капитена Јосипа Баришића, Вагнера (пенал) и Бернарда Матића у другом полувремену савладао Витез, за пласман међу осам најбољих екипа у Купу БиХ.

Крупи велики дерби, Борац се опростио од Купа! Фудбалери Крупе као гости савладали Борац 2:0 (1:0) и пласирали се у четвртфинале Купа Босне и Херцеговине.

Фудбалери Борца упропастили су прилику да се "лакшим" путем домогну Европе, с обзиром да су елиминисани из Купа БиХ већ у осмини финала.

Крупа је на Градском стадиону, у великом дербију, славила 2:0 и пласирала се међу осам најбољих екипа у најмасовнијем бх. такмичењу.

Гости су током већег дијела меча били бољи и сасвим заслужено славили головима Лазара Марјановића и "резевисте" Стефана Савића.

Тим Слободана Старчевића наставио је са одличним издањима ове сезоне, како у Премијер лиги БиХ, тако и у Купу БиХ, док Борац наставља да посрће.

Ово је први пут да је Крупа славила на бањалучком стадиону. Подсјетимо, бањалучки "црвено-плави" у првом окршају ова два тима, у финалу Купа Града, славили су на пенале, након што је регуларни дио меча завршен 1:1.

Крупљани су се реванширали у првенственом мечу, одиграном прије тачно мјесец дана, када су такође славили 2:0, као на вечерашњем мечу.

БОРАЦ - КРУПА 0:2 (0:1)

БОРАЦ: Тркуља, Галешић, И. Даниловић, Пузигаћа, Кунић, Дујаковић, В. Даниловић, Јаничић, Мирковић, Чудић, Губерац. Тренер: Зоран Милинковић.

КРУПА: Фејзић, Максимовић, Љубеновић, Дујаковић, Милутиновић, Вукотић, Никодијевић, Алексић, Милановић, Барић, Марјановић. Тренер: Слободан Старчевић.

Слога из Симиног Хана, тузланска Слобода, Рудар Приједор и Олимпик из Сарајева први су учесници четвртфинала Купа Босне и Херцеговине.

Веома занимљиви мечеви одиграни су у Грачаници и Приједору, гдје су Слобода и Рудар Приједор након преокрета против Братства и Челика изборили пласман међу осам најбољих екипа у најмасовнијем такмичењу.

На преостала два терена, дилема није било.

Нижеразредни Сватовац није успио да направи ново изненађење. Један од главних кандидата за улазак из Прве лиге Федерације БиХ у Премијер лигу БиХ, Слога из Симиног Хана, славила је 2:0 и прошла даље.

Још убједљивији је био домаћин на "Отоци". Олимпик је са 4:0 испратио премијерлигаша ГОШК из Габеле, па ће федерални прволигаш наставити даље такмичење у Купу БиХ.

КУП БИХ - ОСМИНА ФИНАЛА:

Жељезничар - Младост 2:1 (0:0)
/Зец 51, Закарић 87 пен - Мишић 69/

Широки Бријег - Витез 3:0 (0:0)
/Баришић 48, Вагнер 51, пен, Матић 84/

Борац - Крупа 0:2 (0:1)
/Марјановић 28, Савић 76/

Раније данас:

Сватовац - Слога 0:2 (0:1)
/Ефендић 42, Стокић 50/

Братство - Слобода 1:2 (1:0)
/Путуралић 19 - Ордагић 66, Ћулум 88/

Рудар Приједор - Челик 2:1 (0:0)
/Хасанхоџић 74 аутогол, Јакуповић 78 - Шишић 71/

Олимпик - ГОШК 4:0 (2:0)
/Стојановић 28, Јусуфбашић 38 пен, Маховић 56, Јусуфи 82/

Одгођено за 1. новембар:

Леотар - Звијезда 09 (15:00)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар