Kup BiH: Željo jedva, Široki rutinski! Krupi derbi BL!

Željezničar i Široki Brijeg izborili plasman u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.  Krupi veliki derbi, Borac se oprostio od Kupa! Fudbaleri Krupe kao gosti savladali Borac 2:0 (1:0) i plasirali se u četvrtfinale.  Tri drugoligaša u četvrtfinalu!

Fudbal 25.10.2017 | 21:15
Kup BiH: Željo jedva, Široki rutinski! Krupi derbi BL!
Daleko teže od očekivanog, fudbaleri Željezničara plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su na svojoj "Grbavici" savladali Mladost rezultatom 2:1.

Tim iz Doboj Kaknja još jednom je pokazao da ne "leži" sarajevskim "plavim", koji su do trijumfa stigli golom sa 11 metara.

Nakon 45 minuta bez pogodaka, domaći su poveli na startu nastavka golom Asima Zeca (51. minut), da bi na 1:1 u 69. minutu izjednačio Darko Mišić. Željezničar je, ipak, uspio da trijumfuje tri minuta prije kraja meča, nakon što je Goran Zakarić realizovao najstrožu kaznu i odveo Sarajlije u četvrtfinale.

Široki Brijeg bio je ubjedljiv pred svojim navijačima i golovima kapitena Josipa Barišića, Vagnera (penal) i Bernarda Matića u drugom poluvremenu savladao Vitez, za plasman među osam najboljih ekipa u Kupu BiH.

Krupi veliki derbi, Borac se oprostio od Kupa! Fudbaleri Krupe kao gosti savladali Borac 2:0 (1:0) i plasirali se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Fudbaleri Borca upropastili su priliku da se "lakšim" putem domognu Evrope, s obzirom da su eliminisani iz Kupa BiH već u osmini finala.

Krupa je na Gradskom stadionu, u velikom derbiju, slavila 2:0 i plasirala se među osam najboljih ekipa u najmasovnijem bh. takmičenju.

Gosti su tokom većeg dijela meča bili bolji i sasvim zasluženo slavili golovima Lazara Marjanovića i "rezeviste" Stefana Savića.

Tim Slobodana Starčevića nastavio je sa odličnim izdanjima ove sezone, kako u Premijer ligi BiH, tako i u Kupu BiH, dok Borac nastavlja da posrće.

Ovo je prvi put da je Krupa slavila na banjalučkom stadionu. Podsjetimo, banjalučki "crveno-plavi" u prvom okršaju ova dva tima, u finalu Kupa Grada, slavili su na penale, nakon što je regularni dio meča završen 1:1.

Krupljani su se revanširali u prvenstvenom meču, odigranom prije tačno mjesec dana, kada su takođe slavili 2:0, kao na večerašnjem meču.

BORAC - KRUPA 0:2 (0:1)

BORAC: Trkulja, Galešić, I. Danilović, Puzigaća, Kunić, Dujaković, V. Danilović, Janičić, Mirković, Čudić, Guberac. Trener: Zoran Milinković.

KRUPA: Fejzić, Maksimović, Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Nikodijević, Aleksić, Milanović, Barić, Marjanović. Trener: Slobodan Starčević.

Sloga iz Siminog Hana, tuzlanska Sloboda, Rudar Prijedor i Olimpik iz Sarajeva prvi su učesnici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Veoma zanimljivi mečevi odigrani su u Gračanici i Prijedoru, gdje su Sloboda i Rudar Prijedor nakon preokreta protiv Bratstva i Čelika izborili plasman među osam najboljih ekipa u najmasovnijem takmičenju.

Na preostala dva terena, dilema nije bilo.

Nižerazredni Svatovac nije uspio da napravi novo iznenađenje. Jedan od glavnih kandidata za ulazak iz Prve lige Federacije BiH u Premijer ligu BiH, Sloga iz Siminog Hana, slavila je 2:0 i prošla dalje.

Još ubjedljiviji je bio domaćin na "Otoci". Olimpik je sa 4:0 ispratio premijerligaša GOŠK iz Gabele, pa će federalni prvoligaš nastaviti dalje takmičenje u Kupu BiH.

KUP BIH - OSMINA FINALA:

Željezničar - Mladost 2:1 (0:0)
/Zec 51, Zakarić 87 pen - Mišić 69/

Široki Brijeg - Vitez 3:0 (0:0)
/Barišić 48, Vagner 51, pen, Matić 84/

Borac - Krupa 0:2 (0:1)
/Marjanović 28, Savić 76/

Ranije danas:

Svatovac - Sloga 0:2 (0:1)
/Efendić 42, Stokić 50/

Bratstvo - Sloboda 1:2 (1:0)
/Puturalić 19 - Ordagić 66, Ćulum 88/

Rudar Prijedor - Čelik 2:1 (0:0)
/Hasanhodžić 74 autogol, Jakupović 78 - Šišić 71/

Olimpik - GOŠK 4:0 (2:0)
/Stojanović 28, Jusufbašić 38 pen, Mahović 56, Jusufi 82/

Odgođeno za 1. novembar:

Leotar - Zvijezda 09 (15:00)

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar