Алимпијевић пред Макаби: Лакше је код куће!

Црвено-бели су се вратили из Москве и почели припреме за нови евролигашки спектакл у Београду, у четвртак од 19. 00.

Кошарка 26.10.2017 | 10:30
Алимпијевић пред Макаби: Лакше је код куће!
Екипа Црвене звезде покушаће да пред својим навијачима, овог пута не у дворани "Александар Николић, већ у Београдској арени, понови надахнуто и борбено издање из дуела са Барселоном прошлог петка.

Црвено-бели пред окршај са Макабијем (четвртак, 19.00) имају скор 1-2, док је израелски тим изгубио од Олимпијакоса на свом паркету, после две победе на старту такмичења.

Звезда је у уторак поражена од Химкија (85:78), али као ни после претходних мечева, нема времена за анализу и освртање, пошто ће до нове утакмице имати само један тренинг.

"Макаби је добро почео сезону, играју са самопоуздањем, а тренер Невен Спахија је увео амерички стил, са пуно транзиције и шутева. Све то на паркету омогућава изванредан тандем америчких бекова, који чине Норис Кол и Пјер Џексон. Ми смо у ова три кола показали да можемо да се носимо са свима и да играмо добро", рекао је шеф стручног штаба Душан Алимпијевић.

Он је истакао да ће Звездине шансе за победу свакако бити веће због подршке са трибина.

"Надам се да ће наши навијачи доћи у великом броју и на овај меч, како би нам помогли да у пренатрпаном распореду дођемо до победе која би нам много значила”.

Црвено-белима ће ово бити четврти меч за седам дана, али Матијас Лесор каже да играчи неће тражити алиби у умору.

"Морамо да се држимо плана и договора из свлачионице. Не смемо да размишљамо о умору, јер је и наш противник играо синоћ и сви су уморни у оваквом распореду. Желимо да забележимо још једну вредну победу и надамо се да ће нас навијачи бодрити као прошли пут".

Немања Дангубић пропустиће још ову утакмицу, али ће се прикључити тренинзима у пуном капацитету и очекује се да наступи у понедељак против МЗТ Скопља.

Са Малог Калемегдана и информација да је до среде у подне продато нешто више од 2.000 дневних улазница за дуел са Макабијем и да се продаја наставља у свим пословницама Евентима.

Капије Арене биће отворене од 17 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар