Alimpijević pred Makabi: Lakše je kod kuće!

Crveno-beli su se vratili iz Moskve i počeli pripreme za novi evroligaški spektakl u Beogradu, u četvrtak od 19. 00.

Košarka 26.10.2017 | 10:30
Alimpijević pred Makabi: Lakše je kod kuće!
Ekipa Crvene zvezde pokušaće da pred svojim navijačima, ovog puta ne u dvorani "Aleksandar Nikolić, već u Beogradskoj areni, ponovi nadahnuto i borbeno izdanje iz duela sa Barselonom prošlog petka.

Crveno-beli pred okršaj sa Makabijem (četvrtak, 19.00) imaju skor 1-2, dok je izraelski tim izgubio od Olimpijakosa na svom parketu, posle dve pobede na startu takmičenja.

Zvezda je u utorak poražena od Himkija (85:78), ali kao ni posle prethodnih mečeva, nema vremena za analizu i osvrtanje, pošto će do nove utakmice imati samo jedan trening.

"Makabi je dobro počeo sezonu, igraju sa samopouzdanjem, a trener Neven Spahija je uveo američki stil, sa puno tranzicije i šuteva. Sve to na parketu omogućava izvanredan tandem američkih bekova, koji čine Noris Kol i Pjer Džekson. Mi smo u ova tri kola pokazali da možemo da se nosimo sa svima i da igramo dobro", rekao je šef stručnog štaba Dušan Alimpijević.

On je istakao da će Zvezdine šanse za pobedu svakako biti veće zbog podrške sa tribina.

"Nadam se da će naši navijači doći u velikom broju i na ovaj meč, kako bi nam pomogli da u prenatrpanom rasporedu dođemo do pobede koja bi nam mnogo značila”.

Crveno-belima će ovo biti četvrti meč za sedam dana, ali Matijas Lesor kaže da igrači neće tražiti alibi u umoru.

"Moramo da se držimo plana i dogovora iz svlačionice. Ne smemo da razmišljamo o umoru, jer je i naš protivnik igrao sinoć i svi su umorni u ovakvom rasporedu. Želimo da zabeležimo još jednu vrednu pobedu i nadamo se da će nas navijači bodriti kao prošli put".

Nemanja Dangubić propustiće još ovu utakmicu, ali će se priključiti treninzima u punom kapacitetu i očekuje se da nastupi u ponedeljak protiv MZT Skoplja.

Sa Malog Kalemegdana i informacija da je do srede u podne prodato nešto više od 2.000 dnevnih ulaznica za duel sa Makabijem i da se prodaja nastavlja u svim poslovnicama Eventima.

Kapije Arene biće otvorene od 17 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar