Београд, четвртак: Кокеза и Муслин "очи у очи"!

Први човек ФСС и селектор "орлова", у друштву Буњевчевића, разговараће о проблемима који су се "накупили" на путу ка Русији.

Фудбал 26.10.2017 | 09:15
Београд, четвртак: Кокеза и Муслин "очи у очи"!
Председник Фудбалског савеза Србије, Славиша Кокеза, и селектор "орлова", Славољуб Муслин, суочиће се у четвртак у Београду први пут од када се у јавности појавила неочекивана прича о смени селектора након оствареног пласмана на Мундијал 2018.

Београдски медији најављују да ће, у друштву директора репрезентације, Горана Буњевчевића, Кокеза и Муслин разговарати о бројним темама које би, уколико не дође до приближавања ставова, могле да доведу и до разлаза пре одласка на новембарску турнеју по Азији.

Које су тачке око којих ће први човек српског фудбала и селектор националног тима укрстити аргументе могло би да се закључи и из интервјуа који је Кокеза дао "Спортском журналу" недуго након што је и објављено оно о чему се говорило практично од пораза Србије у Бечу у претпоследњој утакмици квалификација.

Укратко, потенцијални разлози за раскид сарадње са Муслином и, потом, могућих преговора са Драганом Стојковићем Пиксијем, могли би да буду:

- лош квалитет игре, нарочито у другом делу циклуса;
- инсистирање на дефанзивној формацији у којој нема места за неке од наших најбољих играча, попут Адема Љајића;
- доследност Муслина у одлуци да не позива Сергеја Милинковић-Савића после вербалног сукоба који су, незванично, имали;
- слаба проходност за младе фудбалере који играју у доброј форми, попут Андрије Живковића и Немање Радоњића;

Да ли ће стране приближити ставове посла састанка, а то би значило и да ће Муслин морати да прихвати критике и коригује тврде ставове у одлукама које су по природи посла у његовој личној надлежности, у овом тренутку тешко је претпоставити, али је - ако је већ дошло до незадовољства радом селектора - добро што се о томе разговара пре пута на Далеки Исток.

ФСС је термин за бараж мечеве квалификација искористио за заказивање пријатељских утакмица са Кином (10. новембар) и Јужном Корејом (14. новембар), што ће бити драгоцене провере било за Муслина било за, ко год то био, његовог наследника, јер…

До почетка Светског првенства у Русији 14. јуна наредне године није остало још много званичних ФИФА термина на којима ће сви репрезентативци бити у могућности да се одазову и окупе.

Пикси овде, Пикси тамо...

Они који сматрају да је "Муслин већ смењен", као неке од назнака оваквог епилога виде и појављивање "кандидата Стојковића" у Бечу на утакмици са Аустријом, као и заказивање пријатељске утакмице у Кини, земљи у којој он ради као тренер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар