Beograd, četvrtak: Kokeza i Muslin "oči u oči"!

Prvi čovek FSS i selektor "orlova", u društvu Bunjevčevića, razgovaraće o problemima koji su se "nakupili" na putu ka Rusiji.

Fudbal 26.10.2017 | 09:15
Beograd, četvrtak: Kokeza i Muslin "oči u oči"!
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza, i selektor "orlova", Slavoljub Muslin, suočiće se u četvrtak u Beogradu prvi put od kada se u javnosti pojavila neočekivana priča o smeni selektora nakon ostvarenog plasmana na Mundijal 2018.

Beogradski mediji najavljuju da će, u društvu direktora reprezentacije, Gorana Bunjevčevića, Kokeza i Muslin razgovarati o brojnim temama koje bi, ukoliko ne dođe do približavanja stavova, mogle da dovedu i do razlaza pre odlaska na novembarsku turneju po Aziji.

Koje su tačke oko kojih će prvi čovek srpskog fudbala i selektor nacionalnog tima ukrstiti argumente moglo bi da se zaključi i iz intervjua koji je Kokeza dao "Sportskom žurnalu" nedugo nakon što je i objavljeno ono o čemu se govorilo praktično od poraza Srbije u Beču u pretposlednjoj utakmici kvalifikacija.

Ukratko, potencijalni razlozi za raskid saradnje sa Muslinom i, potom, mogućih pregovora sa Draganom Stojkovićem Piksijem, mogli bi da budu:

- loš kvalitet igre, naročito u drugom delu ciklusa;
- insistiranje na defanzivnoj formaciji u kojoj nema mesta za neke od naših najboljih igrača, poput Adema Ljajića;
- doslednost Muslina u odluci da ne poziva Sergeja Milinković-Savića posle verbalnog sukoba koji su, nezvanično, imali;
- slaba prohodnost za mlade fudbalere koji igraju u dobroj formi, poput Andrije Živkovića i Nemanje Radonjića;

Da li će strane približiti stavove posla sastanka, a to bi značilo i da će Muslin morati da prihvati kritike i koriguje tvrde stavove u odlukama koje su po prirodi posla u njegovoj ličnoj nadležnosti, u ovom trenutku teško je pretpostaviti, ali je - ako je već došlo do nezadovoljstva radom selektora - dobro što se o tome razgovara pre puta na Daleki Istok.

FSS je termin za baraž mečeve kvalifikacija iskoristio za zakazivanje prijateljskih utakmica sa Kinom (10. novembar) i Južnom Korejom (14. novembar), što će biti dragocene provere bilo za Muslina bilo za, ko god to bio, njegovog naslednika, jer…

Do početka Svetskog prvenstva u Rusiji 14. juna naredne godine nije ostalo još mnogo zvaničnih FIFA termina na kojima će svi reprezentativci biti u mogućnosti da se odazovu i okupe.

Piksi ovde, Piksi tamo...

Oni koji smatraju da je "Muslin već smenjen", kao neke od naznaka ovakvog epiloga vide i pojavljivanje "kandidata Stojkovića" u Beču na utakmici sa Austrijom, kao i zakazivanje prijateljske utakmice u Kini, zemlji u kojoj on radi kao trener.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar