Пустите жене да рађају када желе!

Одговор световне власти духовној! Тема која је изазвала много коментара у јавности и "беседе" владике Амфилохија и патријарха Иринеја које су многе жене изнервирале!

Србија 25.10.2017 | 20:47
Пустите жене да рађају када желе!
Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић је поручила да треба пустити жене да рађају онда када оне то хоће.

На питање новинара уочи Самита женског лидерства како коментарише изјаве црквених великодостојника да жене морају да рађају да би обновиле нацију, Михајловић је рекла да не верује да данас женама треба рећи тако нешто.

"Не може више да ме изненади пошто сваки дан ме изненади оно што могу да прочитам, а то кажу црквени великодостојници. Једни кажу да су жене убиле више деце од Хитлера, са друге стране патријарх каже да треба да рађамо децу да бисмо очували српство", каже Михајловић.



Она је нагласила да је њено мишљење да жене треба пустити да саме одлучују када ће рађати.

"Мислим да данас нема жене на свету која не жели да има дете, да га негује, гледа и брине о њему и да се брине о његовом напретку. Свакако, не треба да заборавимо да жене нису раније могле да кажу своје мишљење када смо имали многе ратове и да буду на местима где се доносе одлуке. Да буду ту када су њихова деца, мужеви и браћа одлазили одакле се нису враћали или су се враћали без руку, ногу или у ковчезима".

Михајловић је рекла да треба пустити жене да мисле о својој деци и да рађају децу онда када оне то желе.

"Немојте их присиљавати на то, оне воде рачуна и о својој породици и о својој држави", додала је Михајловић.

Први је ставове против абортуса изнео митрополит Амфилохије, а подршку је данас добио и из Београда. "Дужни смо да обновимо наш народ, и да препоручимо нашим матерама да су дужне да рађају децу по божијемо благослову, и да на тај начин останемо у историји, иако смо пострадали", рекао је патријарх за "Ало".

(Агенције)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Морталитет

25.10.2017 19:06

7 Срба умре, 1 се роди... шта ова Михајловићева прича.... очито да жене не раде посао, само абортирају глуме мушкарце умјесто да рађају дјецу и да се боре против морталитета. Међутим, данас је њих то срамота. Осјећају се понижено.. ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

25.10.2017 19:13

Ста реци сем да је уцила сколу код Баје из Лактаса.

Name

Реп

25.10.2017 19:18

Сто ти не радјас данас је могуце да и мускарци радјају.

Name

Јаг

25.10.2017 19:41

Мајмуне, не нападај зене, оне су најмање криве. Зене су несто набоље сто постоји на овом свијету. Криви смо ми, мускарци који би стално ратовали због "висих интереса". Слава зенама и мајкама!

Name

Макарије

25.10.2017 19:27

Православна црква је одавно у Проблемима,од претераног богацења,педофилије ,отудјења од народа. Кад Патријарх једноставно додје политицару сумљиве прослости да цита славу,лествица морала пада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пада

25.10.2017 19:46

Па јел благословио ону лезбејку премијерку... СТРАШНО!

Name

Брле

25.10.2017 19:38

Не знам ста се Михајловицка насла повредјена, али има и она када лопова ухватис, он се за сламку хвата да није крив. И она ми тако изгледа. Они су сугерисали да би требало смањити цедоморство и радјати дјецу, а сто се она ту насла, није ми јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Те брле

25.10.2017 19:58

Нек цркве убиједи премијерку да роди дете. ОНА ПРЕДСТАВЉА СРБИЈУУУУ.Залосна нам мајка

Name

Зоол

25.10.2017 19:46

Поручио би обома,и Зорани тј министру и Парријарху да из црних лимузинцина у којима се возе не виде бас најбоље колико народ се муци да купи дјетету књиге и остало.Не присвајање све за себе и дајте мало и обичном народу па це се висе људи одлучивати за проширивање породице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуња

26.10.2017 06:46

Свака ти част за твој коментар.

Name

ах

25.10.2017 20:38

Што човјек лупа глупости,једну за другом,сваки дан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циа Гиованна

26.10.2017 08:04

лако радјат али како и циме одгајати??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ревоке

26.10.2017 11:04

Црква је изгубила било какав легитимитет да било коме дрзи слово о било цему. Показало се а вјероватно је то тако од кад постоји модерна српска дрзава да је црква најобицнија овоземаљска интересна група. Само филозофирају о Богу кога никад нису упознали, вецином су буцмасти, возе бјесна аута, муте у политици за лицни рацун све у свему једно велико ниста. Један нас науцник мисим да се презива Антониц је најбоље описао ста је религија и дефинисао је као спој двије најгоре ствари које је изњедрила цивилизација а то су магија и политика.Назалост просло је вријеме дјакона Авакума који је због вјере Христове заврсио на турском колцу ,а нудјено му је да предје на Ислам и тако спаси зивот.Далеко од тога да сам атеиста али сигуран сам да пут ка Богу не иде преко ових модерних апостола вјере.

ОДГОВОРИТЕ