Pustite žene da rađaju kada žele!

Odgovor svetovne vlasti duhovnoj! Tema koja je izazvala mnogo komentara u javnosti i "besede" vladike Amfilohija i patrijarha Irineja koje su mnoge žene iznervirale!

  • Vijesti
  • Srbija


Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović je poručila da treba pustiti žene da rađaju onda kada one to hoće.

Na pitanje novinara uoči Samita ženskog liderstva kako komentariše izjave crkvenih velikodostojnika da žene moraju da rađaju da bi obnovile naciju, Mihajlović je rekla da ne veruje da danas ženama treba reći tako nešto.

"Ne može više da me iznenadi pošto svaki dan me iznenadi ono što mogu da pročitam, a to kažu crkveni velikodostojnici. Jedni kažu da su žene ubile više dece od Hitlera, sa druge strane patrijarh kaže da treba da rađamo decu da bismo očuvali srpstvo", kaže Mihajlović.Ona je naglasila da je njeno mišljenje da žene treba pustiti da same odlučuju kada će rađati.

"Mislim da danas nema žene na svetu koja ne želi da ima dete, da ga neguje, gleda i brine o njemu i da se brine o njegovom napretku. Svakako, ne treba da zaboravimo da žene nisu ranije mogle da kažu svoje mišljenje kada smo imali mnoge ratove i da budu na mestima gde se donose odluke. Da budu tu kada su njihova deca, muževi i braća odlazili odakle se nisu vraćali ili su se vraćali bez ruku, nogu ili u kovčezima".

Mihajlović je rekla da treba pustiti žene da misle o svojoj deci i da rađaju decu onda kada one to žele.

"Nemojte ih prisiljavati na to, one vode računa i o svojoj porodici i o svojoj državi", dodala je Mihajlović.

Prvi je stavove protiv abortusa izneo mitropolit Amfilohije, a podršku je danas dobio i iz Beograda. "Dužni smo da obnovimo naš narod, i da preporučimo našim materama da su dužne da rađaju decu po božijemo blagoslovu, i da na taj način ostanemo u istoriji, iako smo postradali", rekao je patrijarh za "Alo".

(Agencije)

KOMENTARI13
POŠALJITE PORUKU

Mortalitet

25.10.2017 21:06

7 Srba umre, 1 se rodi... šta ova Mihajlovićeva priča.... očito da žene ne rade posao, samo abortiraju glume muškarce umjesto da rađaju djecu i da se bore protiv mortaliteta. Međutim, danas je njih to sramota. Osjećaju se poniženo.. FUJ

Sta reci sem da je ucila skolu kod Baje iz Laktasa.

kiza

25.10.2017 21:13

Sto ti ne radjas danas je moguce da i muskarci radjaju.

Rep

25.10.2017 21:18

Majmune, ne napadaj zene, one su najmanje krive. Zene su nesto nabolje sto postoji na ovom svijetu. Krivi smo mi, muskarci koji bi stalno ratovali zbog "visih interesa". Slava zenama i majkama!

Jag

25.10.2017 21:41

Makarije

25.10.2017 21:27

Pravoslavna crkva je odavno u Problemima,od preteranog bogacenja,pedofilije ,otudjenja od naroda. Kad Patrijarh jednostavno dodje politicaru sumljive proslosti da cita slavu,lestvica morala pada.

Pa jel blagoslovio onu lezbejku premijerku... STRAŠNO!

Pada

25.10.2017 21:46

Brle

25.10.2017 21:38

Ne znam sta se Mihajlovicka nasla povredjena, ali ima i ona kada lopova uhvatis, on se za slamku hvata da nije kriv. I ona mi tako izgleda. Oni su sugerisali da bi trebalo smanjiti cedomorstvo i radjati djecu, a sto se ona tu nasla, nije mi jasno.

Nek crkve ubijedi premijerku da rodi dete. ONA PREDSTAVLJA SRBIJUUUU.Zalosna nam majka

Te brle

25.10.2017 21:58

Zool

25.10.2017 21:46

Poručio bi oboma,i Zorani tj ministru i Parrijarhu da iz crnih limuzincina u kojima se voze ne vide bas najbolje koliko narod se muci da kupi djetetu knjige i ostalo.Ne prisvajanje sve za sebe i dajte malo i običnom narodu pa ce se vise ljudi odlučivati za proširivanje porodice.

Svaka ti čast za tvoj komentar.

Dunja

26.10.2017 08:46

ah

25.10.2017 22:38

Što čovjek lupa gluposti,jednu za drugom,svaki dan...

Cia Giovanna

26.10.2017 10:04

lako radjat ali kako i cime odgajati??????

revoke

26.10.2017 13:04

Crkva je izgubila bilo kakav legitimitet da bilo kome drzi slovo o bilo cemu. Pokazalo se a vjerovatno je to tako od kad postoji moderna srpska drzava da je crkva najobicnija ovozemaljska interesna grupa. Samo filozofiraju o Bogu koga nikad nisu upoznali, vecinom su bucmasti, voze bjesna auta, mute u politici za licni racun sve u svemu jedno veliko nista. Jedan nas naucnik misim da se preziva Antonic je najbolje opisao sta je religija i definisao je kao spoj dvije najgore stvari koje je iznjedrila civilizacija a to su magija i politika.Nazalost proslo je vrijeme djakona Avakuma koji je zbog vjere Hristove zavrsio na turskom kolcu ,a nudjeno mu je da predje na Islam i tako spasi zivot.Daleko od toga da sam ateista ali siguran sam da put ka Bogu ne ide preko ovih modernih apostola vjere.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.