"Аца трица" брзо пронашао нови ангажман!

Александар Петровић, доскорашњи селектор кошаркашке репрезентације Хрватске, брзо је пронашао нови ангажман.  "Команданте" Петровић тајно отишао у Бразил! Хрватски стручњак већ је у Сао Паулу.

Кошарка 27.10.2017 | 08:30
"Аца трица" брзо пронашао нови ангажман!
Популарни 'Аца Трица' добио је отказ од Кошаркашког савеза Хрватске после новог дебакла на Евробаскету, али је два месеца касније поново преузео једну репрезентацију, овога пута бразилску.

"Покушаћемо да се пласирамо на Светско првенство у Кини. Срећан сам што ћу бити селектор Бразила, ово је велико задовољство за мене и верујем да ћу бити успешан", рекао је Петровић на промоцији.

Бразил је до сада три пута освајао бронзу на Олимпијским играма, а 1959. и 1963. стизали су до светског злата.

После Хрватске - Бразил!

Доскорашњи селектор "ватрених" Александар Петровић нови је селектор репрезентације из Јужне Америке, што је у среду потврдио из Сао Паула.

"Достојно сам представио Хрватску на представљању. Ово је град од 12 милиона становника, па је било много медија", рекао је некадашњи репрезентативац СФР Југославије за "Вечерњи лист".

Петровић (58) је три пута седео на клупи Хрватске, а од националних тимова водио је и селекцију Босне и Херцеговине (на Еуробаскету 2013). Сада ће први пут радити тај посао ван Европе.

"Кад ми је ова понуда села на сто нисам се двоумио ни пет минута. Јер, реч је о репрезентацији с богатом историјом, а ја сам хтео што пре да наставим да радим. Ангажовао ме је нови председник савеза Гај Пешото, коме су подршку дале бразилске кошаркашке легенде из мојих играчких дана, Оскар Шмит и Марсел Соуза", додао је он.

Петровић је открио да су га Бразилци први пут контактирали пре три-четири месеца, али да тада није било смисла да прихвати, јер је имао дугорочне амбиције са Хрватском. Ипак, уследио је дебакл на Еуробаскету у Турској, а Бразилци су се опет јавили два дана после Европског првенства.

"Уговор сам потписао још пре три недеље, али морао сам то држати у тајности јер је такав био договор. Но, информација је процурила из националног олимпијског одбора, јер они су куповали авионску карту за мене, што је овдашњи кошаркашки портал некако сазнао", додао је Петровић.

С обзиром на то да ће и бразилска репрезентација, попут европских, учествовати у квалификацијама за Светско првенство, бивши играч, тренер и први човек Цибоне преселиће се у Јужну Америку.

"У првој фази бићу овде 35 дана, па ћу за Хрватску, а онда натраг уочи квалификационог прозора у фебруару. Живећу у Кампинасу, граду од два милиона становника, сат времена северно од Сао Паула".

Петровић је најавио да позив на Светско првенство 2019. неће добити играчи који не одиграју бар два квалификациона "прозора".

"Пошто сам прошлог лета водио Хрватску против Бразила, идентификовао сам неке проблеме. Бразил је играо лошу одбрану и ја ћу то морати поправити као и интензитет игре. Осим тога, 'унутрашњи' играчи премало избацују повратне лопте 'спољним' играчима, па мислим да ћемо морати да играмо са нижом поставом, јер тако игра већина конкурената", подвукао је Петровић, кога су у бразилском листу "О Глобо" већ прозвали "цоманданте".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар