Радионица за будуће умјетнике

Сфумато је начин сликања, а Леонардо да Винчи је био први умјетник који је афирмисао ту технику, која је посебно видљива на његовом ремек дјелу Мадона на стијенама .

Република Српска 25.10.2017 | 15:12
Радионица за будуће умјетнике
Управо овај правац био је инспирација за покретање Сликарске радионице у Бијељини која окупља све старосне групе које желе да се афирмишу и надограде свој таленат.
Таленат је дар који сте добили по рођењу, а воља и жеља за усавршавењем је у свакоме од нас, једино је још потребно мјесто на коме свој таленат можете унаприједити, а Бијељина је добила и једно такво мјесто за љубитеље ликовне умјетности, гдје сви они који желе могу да усаврше оно што су до сада знали о сликарству.

У томе им помаже Споменко Ђекић, студент завршне године студија ликовне умјетности.

Како и сам каже, још за вријеме школовања у основној школи почео је да активно ради на усавршавању свог талента, те је у нешто озбиљнијим годинама одлучио да помогне другима како би и сами успјели да дају најбоље од себе. Радионица “Сфумато” има необичну структуру.

Споменко каже да је и њему самом једна оваква радионица била од велике помоћи да развије свој таленат.

Радионица постоји око мјесец дана и за сада има око 15 полазника различите узрасне доби.Умјетници и велики и мали у овој радионици стварају у пријатној атмосфери и у веома пријатељском окружењу.

Иако су на почетку свог стваралачког опуса, оно што је извјесно је да ће са настанком слика у припреми бити и прва изложба, како би полазници ове школе показали шта су научили и колико су усавршили технике сликања.



(БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар