Radionica za buduće umjetnike

Sfumato je način slikanja, a Leonardo da Vinči je bio prvi umjetnik koji je afirmisao tu tehniku, koja je posebno vidljiva na njegovom remek djelu Madona na stijenama .

Republika Srpska 25.10.2017 | 15:12
Radionica za buduće umjetnike
Upravo ovaj pravac bio je inspiracija za pokretanje Slikarske radionice u Bijeljini koja okuplja sve starosne grupe koje žele da se afirmišu i nadograde svoj talenat.
Talenat je dar koji ste dobili po rođenju, a volja i želja za usavršavenjem je u svakome od nas, jedino je još potrebno mjesto na kome svoj talenat možete unaprijediti, a Bijeljina je dobila i jedno takvo mjesto za ljubitelje likovne umjetnosti, gdje svi oni koji žele mogu da usavrše ono što su do sada znali o slikarstvu.

U tome im pomaže Spomenko Đekić, student završne godine studija likovne umjetnosti.

Kako i sam kaže, još za vrijeme školovanja u osnovnoj školi počeo je da aktivno radi na usavršavanju svog talenta, te je u nešto ozbiljnijim godinama odlučio da pomogne drugima kako bi i sami uspjeli da daju najbolje od sebe. Radionica “Sfumato” ima neobičnu strukturu.

Spomenko kaže da je i njemu samom jedna ovakva radionica bila od velike pomoći da razvije svoj talenat.

Radionica postoji oko mjesec dana i za sada ima oko 15 polaznika različite uzrasne dobi.Umjetnici i veliki i mali u ovoj radionici stvaraju u prijatnoj atmosferi i u veoma prijateljskom okruženju.

Iako su na početku svog stvaralačkog opusa, ono što je izvjesno je da će sa nastankom slika u pripremi biti i prva izložba, kako bi polaznici ove škole pokazali šta su naučili i koliko su usavršili tehnike slikanja.



(BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar