Упозорење бх. властима

Министар спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине Мирко Шаровић изјавио је данас у Сарајево да је јуче, заједно са премијерима Републике Српске и Федерације БиХ, добио упозоравајуће писмо Енергетске заједнице, у коме пријете БиХ новим санкцијама.

Босна и Херцеговина 25.10.2017 | 13:41
Упозорење бх. властима
Потврдио је да је заједно са премијерком Републике Жељком Цвијановић, премијером Федерације БиХ Фадилом Новалићем јуче добио, како је рекао, једно врло оштро упозоравајуће писмо од стране директора секретеријата Енергетске заједнице Јанеза Копача.

"Нас троје смо добили писмо у којем се упозравају, посебно владе РС и Федерације, да због неиспуњавања обавеза из трећег енергетског пакета, односно неусвајања већ договореног закона о регулатору електричне енергије и гаса, преноса и тржишта електричне енергије, БиХ пријете нове санкције на министарској конференцији која би се требала одржати у децембру у Приштини", нагласио је Шаровић.

Навео је да је врло мало времена, на што упозорава и Копач, те да је приједлог о новим санкцијама већ уврштен у дневни ред министарске конференције.

Казао је да је то својеврсно упозорење кључним актерима у БиХ да се уозбиље и да испуне међународне обавезе која је преузела БиХ.

Према његовим ријечима, нове санкције би значиле корак уназад и ново заостајање БиХ у енергетском сектору, и када је у питању електрична енегија и гас. 

Шаровић је на конференцији за новинаре у Сарајеву потврдио да ће сутра у Сарајеву бити одржан Пословни пољопривредни форум БиХ - Турска, чији су организатори министар прехране, пољопривреде и сточарства Турске Ахмет Есреф Факибаба и Минисарство спољне трговине и економских односа БиХ.

"Намјера је да пословни форум посветимо само пољопривреди и пољопривредном сектору, имајући у виду да се посљедњих година снажно и значајно развија, посебно размјена роба и услуга у пољопривредном сектору, трговина прехрамбених производа и то је посебно изражено у извозу бх. производа", рекао је Шаровић.

Додао је како форум има посебан значај због чињенице да ће на њему присуствовати више од 70 турских компанија, као и више од 100 званичника ове земље, на челу са министром Факибабом, али ту су и његови замјеници, генерални директор Зираат Банк, бројни парламентарци, те представници великих дистрибутивних центара и ланаца. Из БиХ је учешће најавило више од 100 компанија.

"Моја су очекивања да ћемо овим форумом појачати један снажан узлет обима наше спољнотрговинске размјене. У фокусу интересовања биће, свакако, и могуће инвестиције, а интерес турске стране постоји. Због тога је ту директор Зираат Банк", додао је Шаровић.

(Агенције)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Лажно Име

25.10.2017 12:01

Турска малим словом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.10.2017 12:31

Па ти писи како хоцес , а нама турска не знаци ниста.

Name

РЕ РЕ

25.10.2017 12:55

Не знаци теби нико ниста крезуба сподобо јер ти јос зивис у средњем вијеку крезуби гмазу! Хахахахаха...

Name

Џаба

25.10.2017 13:26

Џаба ти мој Шаровићу народу објашњаваш. Ми смо се стрмоглавили и нема нам назад. Сви знамо да би Додик и РС заложио а камоли дозволио санкције, само да тебе зајебе и не дозволи твоје резултате, успјех и побједу, јер то за њега значи само једно - робију! Сви знамо а ћутимо као замлаћена стока.

Name

дијаспорац

25.10.2017 12:04

Људи тразе боље данас и сутра а и овдје на овом прилогу се види колико су залудјени блесавим национализмом и темама политицара који их вуку за нос .Ово сто је рекао господин милијун пута је вазније од неких прица о судовима.референдумима тј бљувотинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.10.2017 12:30

Ало мајмуне сјети се 92 И бице ти јасно.вама није офговарала југа нама беиха.И ста ту није јасно.оцете правит несто на силу.нема ту нафаке.

Name

РЕ РЕ

25.10.2017 12:56

Опет ти несто одговарас неписмена крезуба дилајло? Хахахахаха...

Name

За ре ре

25.10.2017 18:56

Медједе ја говорим Српски, који је твој неки измисљени ко И нација ти сто вам је настала 93 у подруму.хаха

Name

За

25.10.2017 12:17

КО ЦЕ ВАМ ТО УРАДИТИ, У ЕПСУ НЕМА СТРУЦНИХ ЛИЦА, ЈЕР УПОСЛЕНИ КАДАР СУ ОНИ КОЈИ СУ ЗАВРСИЛИ УЦИТЕЉСКИ ФАКУЛТЕТ,ПСИХОЛОГИЈУ,ПЕДАГИГИЈУ, ЛИКОВНЕ УМЈЕТНОСТИ ПРАВО,ДИФ, ТО ВАМ ЈЕ КАДАР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

25.10.2017 12:17

Не можеш ти овим мајмунима доказати да енергетска заједница функцинише на нивоу држава и наше курћење јебе само нас а не њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Судију

25.10.2017 12:47

ОНИ ОДКУРЦИСЕ У БЕЦ, ЛОНДОН, СВАЈЦАРСКУ, А МИ ЦЕМО КУЛУЦИТИ И ХАМАЛИТИ.МОГУ КАКО ХОЦЕ АЛИ НЕ ДОКЛЕ ХОЦЕ.ОНИ ВОДЕ ФИНАСИЈСКИ ПРОФИТ, А СТО БРАНЕ ПОПУСТАЈУ И ПРИЈЕТИ ПОТОП ДА СВЕ БУДЕ ЈАДРАНСКО МОРЕ ТО НИЈЕ БИТНО.

Name

Пеки

25.10.2017 13:01

Струјаби гас су на ентитетима по фејтону овај сароц би све пренио на дрзаву само да он јасе у седлу а по србији прави xотеле ја сам рафио на једном градилисту гдје је саровиц долазио да обилази градилисте.

Name

Пеки

25.10.2017 13:01

Саровицу теби су пуна уста босне заболи србе она ствар за босну

Name

Пеки

25.10.2017 13:03

Саровицу запамти енергија је на ентитетима а не на дрзави која непостоји ма која бре босна

Name

Ре: Пеки

25.10.2017 13:20

Не лаги Пеки...Напиши гдје. Сломисте се ви из СНСД-а да дискредитујете човјека зато што за разлику од вас има резултате. И сви би ми вољели да је РС држава и да нас боли за БиХ али реалност је оваква и боље нам је ићи економски напријед него млатити шупљу, као Додик, само да би хранио народ патриотизмом и држао га у страху.. Патриотизам данас је дати народу хљеб у руке, а не лажно србовати.

Name

Www

25.10.2017 17:57

Пеки глупане траба да устанес кад спомињес Господина Саровица.