Јунајтед смијенио менаџера!

После 12 успешних година у клубу, Карл Маргинсон растао се са Јунаједом из Манчестера.

Фудбал 27.10.2017 | 19:00
Јунајтед смијенио менаџера!
Незадовољни уласком америчке фамилије Глејзер у клуб и дуговима који су моментално настали, део навијача Манчестер јунајтеда отпочео је бојкот те 2005. године протестима и шетњама улицама града, а потом и формирањем сопственог клуба који је добио име Јунајтед од Манчестера (ФЦ Унитед оф Манцхестер).

За првог менаџера, на путу од аматерских лига до сада већ Националне лиге (пети од осам нивоа), постављен је Карл Маргинсон (46) који је после 12 година на тој позицији и неких незаборавних успеха – смењен.

Маргинсон, "мали сер Алекс Фергусон", донео је Јунајтеду од Манчестера три титуле у нижим лигама и два купа, али је почетком ове недеље напустио клуб након разговора са челницима (читај: навијачима Манчестер јунајтеда у егзилу).

Иначе, Маргинсон није имао никаквог искуства у вођењу екипе када је постављен за менаџера неколико дана након формирања ФЦУМ, али ће се испоставити да ће на тој позицији провести 12 година и довести клуб на корак од Фудбалске лиге 2 (четврти ранг).

"Водити овај дивни фудбалски клуб била је част и привилегија, тако да је за мене ово веома тужан дан када одлазим. Много тога смо остварили на терену и ван њега током претходних 12 година, било је бриљатно", рекао је Маргинсон.

"Ово је посебан фудбалски клуб, онај који ће увек имати места у мом срци. И увек ћу навијати за њега", додао је.

Под Маргинсоновим вођством, најблиставији тренутак догодио се 2010. године када је на скромном "Бродхурст парку" у првој рунди ФА купа побеђен професионални клуб, Рочдејл, трећелигаш (3:2), пре него што је садашњи члан Премијер лиге, Брајтон, победио "јунајтедовце" убедљиво 4:0.

Разлог због којег је Маргинсон напустио Јунајтед је лоша ситуација на табели Националне лиге Север са свега 11 поена из 14 утакмица.

Име новог менаџера требало би да буде саопштено ускоро...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар