Junajted smijenio menadžera!

Posle 12 uspešnih godina u klubu, Karl Marginson rastao se sa Junajedom iz Mančestera.

Fudbal 27.10.2017 | 19:00
Junajted smijenio menadžera!
Nezadovoljni ulaskom američke familije Glejzer u klub i dugovima koji su momentalno nastali, deo navijača Mančester junajteda otpočeo je bojkot te 2005. godine protestima i šetnjama ulicama grada, a potom i formiranjem sopstvenog kluba koji je dobio ime Junajted od Mančestera (FC United of Manchester).

Za prvog menadžera, na putu od amaterskih liga do sada već Nacionalne lige (peti od osam nivoa), postavljen je Karl Marginson (46) koji je posle 12 godina na toj poziciji i nekih nezaboravnih uspeha – smenjen.

Marginson, "mali ser Aleks Ferguson", doneo je Junajtedu od Mančestera tri titule u nižim ligama i dva kupa, ali je početkom ove nedelje napustio klub nakon razgovora sa čelnicima (čitaj: navijačima Mančester junajteda u egzilu).

Inače, Marginson nije imao nikakvog iskustva u vođenju ekipe kada je postavljen za menadžera nekoliko dana nakon formiranja FCUM, ali će se ispostaviti da će na toj poziciji provesti 12 godina i dovesti klub na korak od Fudbalske lige 2 (četvrti rang).

"Voditi ovaj divni fudbalski klub bila je čast i privilegija, tako da je za mene ovo veoma tužan dan kada odlazim. Mnogo toga smo ostvarili na terenu i van njega tokom prethodnih 12 godina, bilo je briljatno", rekao je Marginson.

"Ovo je poseban fudbalski klub, onaj koji će uvek imati mesta u mom srci. I uvek ću navijati za njega", dodao je.

Pod Marginsonovim vođstvom, najblistaviji trenutak dogodio se 2010. godine kada je na skromnom "Brodhurst parku" u prvoj rundi FA kupa pobeđen profesionalni klub, Ročdejl, trećeligaš (3:2), pre nego što je sadašnji član Premijer lige, Brajton, pobedio "junajtedovce" ubedljivo 4:0.

Razlog zbog kojeg je Marginson napustio Junajted je loša situacija na tabeli Nacionalne lige Sever sa svega 11 poena iz 14 utakmica.

Ime novog menadžera trebalo bi da bude saopšteno uskoro...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar