Видео: Еди Нкетија - ново Венгерово откриће!

Млади нападач Арсеналча Еди Нкетија обележио је старт осмине финала енглеског Лига купа, а као и већина анонимних играча великана има занимљиву причу.

Фудбал 26.10.2017 | 09:45
Видео: Еди Нкетија - ново Венгерово откриће!
Нкетија је на свом дербију за "тобџије" постигао гол после само 15 секунди на терену и спасао лондонски тим елиминације од Норича, а потом га у продужецима одвео у четвртфинале.

Овај 18-годишњак је као школарац одбијен у Челсију јер су на Стамфорд Бриџу сматрали да физички неће моћи да парира ривалима на терену. 

"Потпуно сам био клонуо, али је онда Арсенал сазнао да сам доступан, контактирали су моју породицу и позвали ме на тренинг. После само недељу дана су ми понудили стипендију. Мислим да је врло важно подићи се након разочарања, а Арсенал ми је дао шансу да то урадим", рекао је Нкетија. 

Нкетија је први играч који је рођен после доласка Арсена Венгара у Арсенал који је постигао гол за "тобџије", а стручњаци га виде као савршеног представника нове генерације професионалних фудбалера. 

Он је пре две сезоне за У18 тим Арсенала постигао 24 гола на 28 утакмица, прошле 24 на 29.



"Моја игра су јак темпо, кретање, завршница. Али напредујем у држању лопте што је кључно за тим, као што Оливије Жиру одлично ради. Радим и на својој скок игри, већ сам постигао три гола главом ове сезоне", каже млади нападач.

Са Арсеналом је у септембру прошле године потписао професионални уговор, а протеклог лета је био део тима на летњој турнеји по Аустралији и Кини.

"Уговор сам изборио напорним радом и константним трудом да напредујем. Као професионалац сам одлучан да наставим тако јер ме то приближава првом тиму, а знам колико су високи стандарди", закључио је Нкетија.

Често се дешава да талентовани играчи који доминирају у млађим селекцијама клубова не испуне потенцијал и очекивања, али већ први поглед на Нкетију показује да је он нападач каквог годинама није било и да ћемо га врло брзо видети и у Премијер лиги.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар