Video: Edi Nketija - novo Vengerovo otkriće!

Mladi napadač Arsenalča Edi Nketija obeležio je start osmine finala engleskog Liga kupa, a kao i većina anonimnih igrača velikana ima zanimljivu priču.

Fudbal 26.10.2017 | 09:45
Video: Edi Nketija - novo Vengerovo otkriće!
Nketija je na svom derbiju za "tobdžije" postigao gol posle samo 15 sekundi na terenu i spasao londonski tim eliminacije od Noriča, a potom ga u produžecima odveo u četvrtfinale.

Ovaj 18-godišnjak je kao školarac odbijen u Čelsiju jer su na Stamford Bridžu smatrali da fizički neće moći da parira rivalima na terenu. 

"Potpuno sam bio klonuo, ali je onda Arsenal saznao da sam dostupan, kontaktirali su moju porodicu i pozvali me na trening. Posle samo nedelju dana su mi ponudili stipendiju. Mislim da je vrlo važno podići se nakon razočaranja, a Arsenal mi je dao šansu da to uradim", rekao je Nketija. 

Nketija je prvi igrač koji je rođen posle dolaska Arsena Vengara u Arsenal koji je postigao gol za "tobdžije", a stručnjaci ga vide kao savršenog predstavnika nove generacije profesionalnih fudbalera. 

On je pre dve sezone za U18 tim Arsenala postigao 24 gola na 28 utakmica, prošle 24 na 29.



"Moja igra su jak tempo, kretanje, završnica. Ali napredujem u držanju lopte što je ključno za tim, kao što Olivije Žiru odlično radi. Radim i na svojoj skok igri, već sam postigao tri gola glavom ove sezone", kaže mladi napadač.

Sa Arsenalom je u septembru prošle godine potpisao profesionalni ugovor, a proteklog leta je bio deo tima na letnjoj turneji po Australiji i Kini.

"Ugovor sam izborio napornim radom i konstantnim trudom da napredujem. Kao profesionalac sam odlučan da nastavim tako jer me to približava prvom timu, a znam koliko su visoki standardi", zaključio je Nketija.

Često se dešava da talentovani igrači koji dominiraju u mlađim selekcijama klubova ne ispune potencijal i očekivanja, ali već prvi pogled na Nketiju pokazuje da je on napadač kakvog godinama nije bilo i da ćemo ga vrlo brzo videti i u Premijer ligi.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar