Хилари платила истрагу о Трампу

Истрага о наводној повезаности предизборне кампање председника САД Доналда Трампа са Русијом плаћена је из средстава председничке кампање Трампове демократске противкандидаткиње Хилари Клинтон

Свијет 25.10.2017 | 10:46
Хилари платила истрагу о Трампу
Истрага о наводној повезаности предизборне кампање председника САД Доналда Трампа са Русијом плаћена је из средстава председничке кампање Трампове демократске противкандидаткиње Хилари Клинтон и Демократског националног комитета, наводи "Вашингтон пост".

Адвокат Марк Илајас, који је радио за предизборни тим Хилари Клинтон и Демократски национални комитет, у априлу 2016. платио је вашингтонској фирми "Фусион ГПС" да истражи Трампове везе с Русијом, тврди амерички лист.

Исплате су настављене све до избора новембра 2016, наводи данас АФП.

Пре него што је ту фирму ангажовао Илајас, њену истрагу о Трампу финансирао је Трампов ривал на унутрастраначких републиканским изборима, али његов идентитет још није познат.

"Фусион ГПС" затражила је од федералног судије да блокира захтев Одбора за обавештавање Представничког дома Конгреса за приступ банкарским подацима те компаније, тврдећи да би то представљало кршење њених уставних права.

Истражни досије на 35 страна, који је припремио бивши агент МИ6 Кристофер Стил, постао је централно питање конгресних истрага о мешању Русије у изборе у САД 2016.

Трамп је тај досије окарактерисао као "лажну вест", а у суботу је на Твитеру написао да би Министарство правде и ФБИ "требало хитно да објаве ко је платио за то".

Два дана раније, Трамп је на истој друштвеној мрежи навео да је можда Демокатска партија финансирала истрагу, подсећа француска агенција.

(Вечерње новости)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

живадинка

25.10.2017 10:09

Хилари још не може да поднесе пораз. Што је власт слатка. Јест да је Трамп будала али је она куја невиђена. Рат завршен у БХ. Почело се радити и живјети колико толико нормално. Она дошла у Тузлу са шупком Билом и види чуда гађао је снајпер. Хахахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.30.Октобар.2017

30.10.2017 19:02

Ову вештицу треба уклонити са сваке политичке сцене.Она и њен муж,Бил Клинтон.Зло човечанства.Америка је највеће злоу човечанству.Хитлер није толико побијо као,Америка у командовањ у,Нато Алијанси.Све државе штосу разрушене и полупане,морате знати тоје рад,Амера.Сведок Амери учествују у склопу Нато Алијансе,неће бити мира у свету.