Hilari platila istragu o Trampu

Istraga o navodnoj povezanosti predizborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa sa Rusijom plaćena je iz sredstava predsedničke kampanje Trampove demokratske protivkandidatkinje Hilari Klinton

Svijet 25.10.2017 | 10:46
Hilari platila istragu o Trampu
Istraga o navodnoj povezanosti predizborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa sa Rusijom plaćena je iz sredstava predsedničke kampanje Trampove demokratske protivkandidatkinje Hilari Klinton i Demokratskog nacionalnog komiteta, navodi "Vašington post".

Advokat Mark Ilajas, koji je radio za predizborni tim Hilari Klinton i Demokratski nacionalni komitet, u aprilu 2016. platio je vašingtonskoj firmi "Fusion GPS" da istraži Trampove veze s Rusijom, tvrdi američki list.

Isplate su nastavljene sve do izbora novembra 2016, navodi danas AFP.

Pre nego što je tu firmu angažovao Ilajas, njenu istragu o Trampu finansirao je Trampov rival na unutrastranačkih republikanskim izborima, ali njegov identitet još nije poznat.

"Fusion GPS" zatražila je od federalnog sudije da blokira zahtev Odbora za obaveštavanje Predstavničkog doma Kongresa za pristup bankarskim podacima te kompanije, tvrdeći da bi to predstavljalo kršenje njenih ustavnih prava.

Istražni dosije na 35 strana, koji je pripremio bivši agent MI6 Kristofer Stil, postao je centralno pitanje kongresnih istraga o mešanju Rusije u izbore u SAD 2016.

Tramp je taj dosije okarakterisao kao "lažnu vest", a u subotu je na Tviteru napisao da bi Ministarstvo pravde i FBI "trebalo hitno da objave ko je platio za to".

Dva dana ranije, Tramp je na istoj društvenoj mreži naveo da je možda Demokatska partija finansirala istragu, podseća francuska agencija.

(Večernje novosti)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

živadinka

25.10.2017 12:09

Hilari još ne može da podnese poraz. Što je vlast slatka. Jest da je Tramp budala ali je ona kuja neviđena. Rat završen u BH. Počelo se raditi i živjeti koliko toliko normalno. Ona došla u Tuzlu sa šupkom Bilom i vidi čuda gađao je snajper. Hahahahahaha

ODGOVORITE
Name

Neđo.30.Oktobar.2017

30.10.2017 20:02

Ovu vešticu treba ukloniti sa svake političke scene.Ona i njen muž,Bil Klinton.Zlo čovečanstva.Amerika je najveće zlou čovečanstvu.Hitler nije toliko pobijo kao,Amerika u komandovanj u,Nato Alijansi.Sve države štosu razrušene i polupane,morate znati toje rad,Amera.Svedok Ameri učestvuju u sklopu Nato Alijanse,neće biti mira u svetu.