Куп: Барса сигурна, чудесан преокрет Нумансије

У уторак су одиграни први мечеви шеснаестине финала шпанског Купа краља, а осим изненађујућег пораза Малаге, сви фаворити су били сигурни.  Чудесна надокнада Нумансије: Малага се обрукала пред друголигашем… Домаћин славио головима у 93. и 95. минуту - 2:1.  Стрелци за Барсу били су Пако, Деулофеу, Хозе. . . Знате ли колико кошта Вермаленов меч у Барси? Валенсија стрепела до последњег минута, Бетис славио у Кадизу, Алавес уз минималац прошао даље. . .

Фудбал 25.10.2017 | 11:15
Куп: Барса сигурна, чудесан преокрет Нумансије
Малага је у првом сусрету водила на гостовању Нумансији све до самог финиша, када је екипа из Сегунде направила невероватан преокрет за тријумф од 2:1.

Ресио је у 21. минуту затресао мрежу домаћина, да би Начо и Ескаси головима у трећем, односно петом минуту надокнаде времена донели тријумф и благу предност пред реванш.

Стигли смо тек до 1/16 финала Купа краља, али на помолу је већ једно велико изненађење. Нумансија је у првој утакмици направила велико изненађење, пошто је на свом терену савладала Малагу са 2:1, па ће тај резултат бранити 29. новембра на Росаледи – 2:1 (0:1).

Гости су само продужили агонију у којој се налазе, иако је деловало да ће серија неуспеха коначно бити прекинута. Малага је повела голом Ресија средином првог полувремена и ту предност држала све до трећег минута надокнаде утакмице, а онда је Нумансија из два напада стигла до потпног преокрета.

Наћо је изједначио на 1:1, док је потпуни преокрет екипи Хагобе Арасате донео везиста Алберто Ескаси.

Севиља није имала никаквих проблема у Картахени, где је савладала домаћина са 3:0 и стигла до недостижне предности пред реванш.

Сигуран тријумф на гостовању остварила је и Барселона, која је и без седморице стандардних играча славила у Мурсији – 0:3. Пако Алкасер је у финишу полувремена донео предност браниоцу трофеју, да би коначан резултат поставили Деулофеу и Арнаис у наставку. 

Бетис је тријумфовао у Кадису са 2:1, Валенсија је у финишу сломила отпор Сарагосе (0:2) у дуелу у којем је наш Немања Максимовић одиграо свих 90 минута, док је Александар Катаи у 78. минуту ушао и био учесник минималног тријумфа Алавеса над Хетафеом. 

Попут Барсе, и Севиља је решила посао већ у првој утакмици, пошто је победила Картахену у гостима са 3:0. 

Барселона је у осмини финала Купа краља. Са потпуно резервним тимом. За Мурсију није ни било потребно више - 3:0.

Била је то прилика за Ернеста Валвердеа да промеша карте и пружи шансу онима са мањом минутажом. Или, чак онима које је време прогутало. Као, на пример, Томаса Вермалена, који је одиграо прву званичну утакмицу за Барсу после 19 месеци! Дошли смо до прорачуна да је Белгијанац за тих 19 месеци зарадио око 4.500.000 евра...

Нумансија се добро држала на стадиону Нуева Кондомина, али је Барселона ипак успела да стигне до вођства у смирај првог дела. И то преко луцидног Пака Алкасера и сигурног ударца главом.

Све је било завршено брзо. Барса је додала гас на старту другог дела и рутински стигла до још два поготка. Стрелци су били Ђерар Деулофеу после соло акције, а онда и голобради Арнаиз Хозе после страшног шута. Какав начин да се докажеш тренеру.

Нешто раније Валенсија је савладала Сарагосу са 2:0, али су Слепи мишеви пут до гола ривала тражили све последњих десет минута. Тада је прво Родриго био стрелац на асистенцију Данија Пареха, да би искусни везиста онда и сам затресао мрежу са беле тачке.

Реванш мечеви на програму су 29. новембра. 

Куп краља – шеснаестина финала:

уторак:

Картахена – Севиља 0:3 (0:2)
(Сарабија 25, Кореа 35, Муриел 51)

Нумансија – Малага 2:1 (0:1)
(Начо 90+3, Ескаси 90+5 – Ресио 21)

Хетафе – Алавес 0:1 (0:0)
(Сантос 87)

Сарагоса – Валенсија 0:2 (0:0)
(Родриго 81, Парехо 90+1п)

Кадис – Бетис 1:2 (1:1)
(Алекс 21 – Леон 6, 54)

Мурсија – Барселона 0:3 (0:1)
(Алкасер 44, Деулофеу 52, Арнаис 56) 

среда:
19.00 Форментера – Атлетик Билбао
20.30 Понферадина – Виљареал
20.30 Ваљадолид – Леганес
21.30 Еибар – Селта Виго
21.30 Елче – Атлетико Мадрид 

четвртак:
19.00 Љеида – Реал Сосиједад
20.30 Депортиво Ла Коруња – Лас Палмас
20.30 Ђирона – Леванте
21.30 Фуенлабрада – Реал Мадрид
21.30 Тенерифе – Еспањол

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар