Kup: Barsa sigurna, čudesan preokret Numansije

U utorak su odigrani prvi mečevi šesnaestine finala španskog Kupa kralja, a osim iznenađujućeg poraza Malage, svi favoriti su bili sigurni.  Čudesna nadoknada Numansije: Malaga se obrukala pred drugoligašem… Domaćin slavio golovima u 93. i 95. minutu - 2:1.  Strelci za Barsu bili su Pako, Deulofeu, Hoze. . . Znate li koliko košta Vermalenov meč u Barsi? Valensija strepela do poslednjeg minuta, Betis slavio u Kadizu, Alaves uz minimalac prošao dalje. . .

Fudbal 25.10.2017 | 11:15
Kup: Barsa sigurna, čudesan preokret Numansije
Malaga je u prvom susretu vodila na gostovanju Numansiji sve do samog finiša, kada je ekipa iz Segunde napravila neverovatan preokret za trijumf od 2:1.

Resio je u 21. minutu zatresao mrežu domaćina, da bi Načo i Eskasi golovima u trećem, odnosno petom minutu nadoknade vremena doneli trijumf i blagu prednost pred revanš.

Stigli smo tek do 1/16 finala Kupa kralja, ali na pomolu je već jedno veliko iznenađenje. Numansija je u prvoj utakmici napravila veliko iznenađenje, pošto je na svom terenu savladala Malagu sa 2:1, pa će taj rezultat braniti 29. novembra na Rosaledi – 2:1 (0:1).

Gosti su samo produžili agoniju u kojoj se nalaze, iako je delovalo da će serija neuspeha konačno biti prekinuta. Malaga je povela golom Resija sredinom prvog poluvremena i tu prednost držala sve do trećeg minuta nadoknade utakmice, a onda je Numansija iz dva napada stigla do potpnog preokreta.

Naćo je izjednačio na 1:1, dok je potpuni preokret ekipi Hagobe Arasate doneo vezista Alberto Eskasi.

Sevilja nije imala nikakvih problema u Kartaheni, gde je savladala domaćina sa 3:0 i stigla do nedostižne prednosti pred revanš.

Siguran trijumf na gostovanju ostvarila je i Barselona, koja je i bez sedmorice standardnih igrača slavila u Mursiji – 0:3. Pako Alkaser je u finišu poluvremena doneo prednost braniocu trofeju, da bi konačan rezultat postavili Deulofeu i Arnais u nastavku. 

Betis je trijumfovao u Kadisu sa 2:1, Valensija je u finišu slomila otpor Saragose (0:2) u duelu u kojem je naš Nemanja Maksimović odigrao svih 90 minuta, dok je Aleksandar Katai u 78. minutu ušao i bio učesnik minimalnog trijumfa Alavesa nad Hetafeom. 

Poput Barse, i Sevilja je rešila posao već u prvoj utakmici, pošto je pobedila Kartahenu u gostima sa 3:0. 

Barselona je u osmini finala Kupa kralja. Sa potpuno rezervnim timom. Za Mursiju nije ni bilo potrebno više - 3:0.

Bila je to prilika za Ernesta Valverdea da promeša karte i pruži šansu onima sa manjom minutažom. Ili, čak onima koje je vreme progutalo. Kao, na primer, Tomasa Vermalena, koji je odigrao prvu zvaničnu utakmicu za Barsu posle 19 meseci! Došli smo do proračuna da je Belgijanac za tih 19 meseci zaradio oko 4.500.000 evra...

Numansija se dobro držala na stadionu Nueva Kondomina, ali je Barselona ipak uspela da stigne do vođstva u smiraj prvog dela. I to preko lucidnog Paka Alkasera i sigurnog udarca glavom.

Sve je bilo završeno brzo. Barsa je dodala gas na startu drugog dela i rutinski stigla do još dva pogotka. Strelci su bili Đerar Deulofeu posle solo akcije, a onda i golobradi Arnaiz Hoze posle strašnog šuta. Kakav način da se dokažeš treneru.

Nešto ranije Valensija je savladala Saragosu sa 2:0, ali su Slepi miševi put do gola rivala tražili sve poslednjih deset minuta. Tada je prvo Rodrigo bio strelac na asistenciju Danija Pareha, da bi iskusni vezista onda i sam zatresao mrežu sa bele tačke.

Revanš mečevi na programu su 29. novembra. 

Kup kralja – šesnaestina finala:

utorak:

Kartahena – Sevilja 0:3 (0:2)
(Sarabija 25, Korea 35, Muriel 51)

Numansija – Malaga 2:1 (0:1)
(Načo 90+3, Eskasi 90+5 – Resio 21)

Hetafe – Alaves 0:1 (0:0)
(Santos 87)

Saragosa – Valensija 0:2 (0:0)
(Rodrigo 81, Pareho 90+1p)

Kadis – Betis 1:2 (1:1)
(Aleks 21 – Leon 6, 54)

Mursija – Barselona 0:3 (0:1)
(Alkaser 44, Deulofeu 52, Arnais 56) 

sreda:
19.00 Formentera – Atletik Bilbao
20.30 Ponferadina – Viljareal
20.30 Valjadolid – Leganes
21.30 Eibar – Selta Vigo
21.30 Elče – Atletiko Madrid 

četvrtak:
19.00 Ljeida – Real Sosijedad
20.30 Deportivo La Korunja – Las Palmas
20.30 Đirona – Levante
21.30 Fuenlabrada – Real Madrid
21.30 Tenerife – Espanjol

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar