Куп: Бундеслигаши 100%, Лука Јовић асистент!

"Петарда" Дортмунда, Јовић асистент за Ајнтрахт! Лука Јовић био је асистент за Ајнтрахт, играо је и Слободан Медојевић, а Бундеслигаши нису разочарали у првим мечевима шеснаестине финала Купа Немачке.  Без изненађења у шеснаестини финала масовнијег такмичења у Немачкој.

Фудбал 25.10.2017 | 11:00
Куп: Бундеслигаши 100%, Лука Јовић асистент!
Дортмундова шетња поред мора, Ајнтрахт сигуран и асистенција Луке Јовића! Инголштат убрао своју детелину с четири листа.

Јовић је "наместио" последњи гол у победи Ајнтрахта на гостовању Швајнфурту са 4:0, где је Медојевић ушао као резерва средином другог полувремена.

Борусија Дортмунд је била убедљива у Магдебургу са 5:0, уз гол и асистенцију Шинђија Кагаве, а Невен Суботић је меч посматрао са клупе за резерве "милионера".

Њен имењак из Менхенгладбаха је остварио минималну победу у Диселдорфу, Фортуну је "срушио" Торген Азар, док је Бајер лако савладао Унион Берлин 4:1 у Леверкузену. 

Матија Настасић је због повреде пропустио још један меч Шалкеа, победу у Вехену са 3:1, док се од фаворита највише мучио Мајнц, који је тек после продужетака елиминисао Кил са 3:2. 

Ове среде је на програму ДФБ Покала било осам борби за четвртфинале, у којима није било већих изненађења.

Леверкузен је као домаћин убедљиво савладао Унион Берлин (4:1), а шлаг на торту је ставио Чилеанац Арангуиз лепим голом из слободног ударца.

Борусија из Дортмунда је као гост била убедљива у Магдебургу против истоименог домаћина, а за "жуто-црне" је погађало пет различитих играча.

Ипак, домаћи навијачи су знали да дочекају тим Петера Боша.

Рутински! Другачије се није очекивало од Дортмунда против нижелигаша Магдебурга. Милионери су с пола гаса добили меч и пласирали се у осмину финала Купа Немачке - 5:0 (1:0). 

Треба, ипак, одати почаст Магдебургу што се против овако јаког састава Дортмунда држао готово цело полувреме. Тачније, све док Гонзало Кастро није ушао на терен и у свом првом контакту са лоптом пронашао пут до мреже. 

У наставку Дортмунд се разиграо, већ на старту другог дела преко Александера Ишака увећао вођство, а гости су се трудили да се утакмица не заврши катастрофом. Ових 5:0, додуше, не могу да се подведу под ту категорију, већ више као тежак пораз.

Тим Петера Боша на крају је стигао до још три гола на искуство. Андреј Јармоленко започео је низ са беле тачке, онда је Марк Бартра био сигуран главом, да би Шињи Кагава ставио тачку у последњим секундама утакмице.

У победи Ајнтрахта над Швејнфуртом резултатом 4:0 на терену су се нашли Лука Јовић и Слободан Медојевић. Талентовани српски нападач одиграо је свих 90 минута и био асистент код последњег гола и то тако што је врло добро упослио Данија Блума, док се искусни штопер укључио у игру од 67. минута.

Мрежу је први пронашао Себастијен Халер већ у 14. минуту, да би исти фудбалер средином другог полувремена дуплирао вођсто, да би трећи гол постигао Џонатан де Гузман.

КУП НЕМАЧКЕ 1/16:

Леверкузен - Унион Берлин 4:1 (1:0)
/Брандт 36, Аларио 58, Вендел пен 88, Арангуиз 90+2 - Даубе 46/

Дизелдорф - Менхенгладбах 0:1 (0:0)
/Хазард 52/

Падерборн - Бохум 2:0 (1:0)
/Михаел 7, Васеј 86/

Вехен - Шалке 1:3 (0:2)
/Блача 76, Ди Санто 26, Бургшталер 30, Минцел аутогол 53/

Гројтер Фирт - Инголштад 1:3 (0:0)
/Раум 46 - Коен пен 48, Лекс 83, Моралес 87/

Магдебург - Дортмунд 0:5 (0:1)
/Кастро 42, Ишак 47, Јармоленко пен 73, Бартра 79, Кагава 90/

Мајнц - Кил 3:2 (1:0) (Након продужетка)
/Фишер 22, 67, Бросински 101 - Шиндлер пен 54, Дракслер 74 /

Швајнфурт - Франкфурт 0:4 (0:1)
/Алер 14, 58, Волф 63, Блум 85/

У среду:

Херта - Келн 18:30
Кајзерслаутерн -Штутгарт
Ознабрик -Нирнберг
Волфсбург - Хановер
Фрајбург - Динамо Дрезден 20:45
Регензбург - Хајденхајм
Лајпциг - Бајерн
Вердер - Хофенхајм

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар